4 alig észrevehető jel, hogy a kutyád rossz kedvű és segítség kell neki!

Zabolai Margit
Írta: ,

Csak nagyon kimerült a sétában, esetleg kicsit lustább lett a melegtől? Vagy azért hever egész nap, mert nem érzi jól magát? Bármilyen okos is a kutyád, nem tud szólni róla, ha valamiért nem érzi jól magát, így neked kell észrevenned a tüneteket!

Nincs kedve ahhoz, amit korábban szeretett Kép forrása: AnnaOm/depositphotos.com

Nem minden kutya rajong a labdázásért, és vannak, akik a sétából is a lehető leghamarabb szeretnének hazaérni a kanapéra – ahogy az emberek között, úgy a kutyák között is akad aktívabb és lustálkodósabb személyiség is, így az aktivitás hiánya önmagában nem feltétlenül jelez bajt.

Az viszont gyanúra adhat okot, ha a kutyád hirtelen elveszti az érdeklődését valami iránt, amit korábban szeretett csinálni.

Természetes, hogy például egy idősödő kutya már hamarabb elfárad, de akkor sem egyik napról a másikra hagy fel a kedvenc játékával.

Ha a változás nagyon hirtelen, vagy látszólag átmenet nélküli, lehet, hogy van valami a háttérben.

Kutyád egy igazi bújós, bűbájos tünemény, most mégis rád vicsorog, ha mellé ülsz a kanapén, vagy megpróbálod megvakargatni a füle tövét?

Ne feledd, hogy bármennyire domesztikáltak is, a kutya alapvetően mégis csak egy állat, belső ösztönökkel, aki a rossz kedvet és szomorúságot nem feltétlenül bánatosan csillogó szemekkel mutatja ki: az agresszió, a morgolódás éppen úgy jelezheti azt, hogy kis barátod valamiért szomorú.

Ha a viselkedés a semmiből tör elő, mindenképpen érdemes konzultálni egy kutyaiskolával is, de tartsd szem előtt, hogy a nevelés önmagában itt nem jelenthet megoldást, hiszen a kutyád nem „rossz”, hanem csak jelezni próbálja, hogy valami bántja őt.