8 vicces dolog, amit minden apuka és anyuka csinál: magadra ismersz?

Szirák Viki
Írta: ,

Ahány ház, annyi szokás és nevelési módszer, de azért azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy bizonyos élethelyzetekben minden szülő magára ismer. Anyukák és apukák ugyanis egyaránt hajlamosak elkövetni ezeket a vicces dolgokat, amik egy idő után már jól berögzült szokásokká avanzsálnak át. Ezért is annyira jó szülőnek lenni!

Ahogy a szülők megismerik a kisbabájukat, és kezdenek kimutatkozni az egyedi személyiségjegyek, úgy születnek meg a vicces (és kínos) becenevek is.

Hiába telnek el aztán évek, és növik ki a gyerekek ezt a totyogós időszakot, az anyukák és apukák számára ők akkor is örökké kisgyerekek maradnak.

Ezért simán lehet a lányod már 16 éves tinédzser, te még akkor is mazsolának szólítod őt - néha véletlenül a barátai előtt is.

Amint megszületik egy kisbaba, a párod, akit egészen addig drágámnak és édesemnek szólítottál, hirtelen „apává” avanzsál át.

Hogy a gyereketeknek könnyebb legyen megjegyezni a szerepeket, elkezditek egymást is anyunak és apunak szólítani, és ez olyannyira berögzül, hogy egy idő után már akkor is így nevezitek egymást, ha a gyerekeitek nincsenek a közelben, és rég elmúltatok 50 évesek!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba