Ugyanolyan egészségesek a meleg szülők gyerekei

Nagy Niki
Írta: ,

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy a nem hagyományos családmodellben felnőtt gyerekek ugyanolyan egészségesek maradnak-e lelkileg, mint a férfi-női házasságból született gyerekek. Egy amerikai kutatócsoport most független vizsgálatot végzett, hogy megállapítsa, vajon van-e bármilyen hatással az egészséges növekedésre az, ha leszbikus családban nő fel a baba.

Az első pontos kutatás

A melegházasság és a melegek gyerekvállalása ellen tiltakozók legfőbb érve az, hogy az ilyen családmodellben felnőtt gyerekek nem tanulják el a „normális” normákat, és mind lelkileg, mind testileg visszamaradottak lesznek.

A Journal of Developmental Behavioral Pediatrics tudományos folyóiratban megjelent tanulmány erre most rácáfol, ráadásul úgy, hogy az első olyan kutatás eredményeit foglalja össze, amely minden más zavaró körülményt kizár.

Az amerikai kísérlet bebizonyította: nem a szülők neme, hanem a köztük való viszony a lényeg abban, hogy melyik gyerek marad vissza a fejlődésben, és melyik nem.

Leszbikus párok előnyben Kép forrása: virginiebichet.org

A kutatók az amerikai  Nemzeti Gyerekegészségügyi Felmérés adatait használták, és 95 heteroszexuális, valamint 95 homoszexuális háztartást vizsgáltak.

A homoszexuális háztartások mindegyike leszbikus párokból állt, mivel a kutatók a férfiak között nem találtak megfelelő mennyiségű, együtt élő és családi körülményeikben rendezett párokat.

A heteroszexuális pároknál a kutatásban nem volt feltétel, hogy a szülők házasok legyenek, vagy hogy a gyerek bármelyikük vér szerinti utódja legyen – egyedül azt vizsgálták, hogy mely háztartás él együtt boldogan, és melyik nem.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019