Úgy érzed, kiégtél? Így dobd fel mindennapjaidat szülőként

Balatoni Dóra
Írta: ,

Az anyaság a világ egyik legcsodálatosabb, de egyben a legmegterhelőbb elfoglaltsága is. Előfordul, hogy az érezheted, hogy már nem bírod tovább, kifogytál az energiából és segítségre van szükséged. Ilyenkor nem szabad szégyellned magad, fásultság, kiégés vagy depresszió ellen próbáld ki a következőket!

Bár a gyermeknevelés sokszor megterhelő és mellette már szinte semmire nincs energiánk, érdemes mellette belevágni egy mellékállásba.

Lehet az egy olyan elfoglaltság is, amire csak pár órát kell rászánnod hetente, mégis hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben.

Új kihívásokkal találod magadat szemben, a munka eltereli a figyelmedet és olyan területre tévedhetsz, ahol lehet sikerélményed.

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok az anyukák, akik a kisgyermekük mellett végeznek valamilyen munkát, sokkal egészségesebbek és depresszióra kevésbé hajlamosak voltak, mint azok, akik egész nap otthon vannak.

A gyermeknevelés mindenki számára hatalmas kihívás és előfordul, hogy gyakran azt érezzük, lassan összeesünk a fáradtságtól és muszáj egy kis szabad levegőhöz jutnunk. Ha így érzed, ne szégyelld, mindenkivel megesik!

Ilyenkor bátran fordulj segítségért.

Megkérheted a párodat, a szüleidet vagy a legjobb barátnődet, hogy vigyázzanak a gyermekedre, te pedig szánj egy kis időt magadra.

Menj el egy gyógyfürdőbe, mártózz meg egy kicsit, szaunázz vagy egyszerűen csak sétálj egy nagyot, szellőztesd ki a fejed.

Feltöltődsz energiával és újult erővel gyakorolhatod tovább az anyaságot.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019