Tippek, hogy jobban tanuljon a hiperaktív gyerek

Sándor Alexandra
Írta: ,
Tippek, hogy jobban tanuljon a hiperaktív gyerek

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, röviden az ADHD igencsak megnehezítheti a tanulást. Amennyiben a csemetédnél ilyet diagnosztizáltak, nem lehet holmi hanyag magatartásra fogni, ha széthagyja a holmijait, vagy éppen nincs kész a házija. Szülőként viszont lehetőséged van rá, hogy segíts neki az összeszedettebb munkában, amiből később az élet más területein is profitálhat.

Állandó hely és időpont

A hiperaktív gyereknek jelentősen megkönnyíti a dolgát, ha mindennap azonos időpontban és ugyanoda ülhet le leckét írni, illetve tanulni.

Szemeljetek ki erre a célra egy olyan időpontot, ami lehetőleg minden hétköznap szabad a számára, s te is ráérsz legalább egy gyors átnézés erejéig!

Jó, ha ki tudtok alakítani egy tanulósarkot, ahol nem zavarja őt semmi: sem a család két- vagy négylábú tagjai, sem pedig a rádió, a tévé, vagy a bejárati ajtón keresztül történő jövés-menés.

Mindig legyen kéznél ceruza, toll és papír, hogy minél kevesebbszer kelljen a munkát ilyenek miatt megszakítani!

A gerinc egészségének szempontjából kiemelten fontos az ergonómiailag megfelelő kialakítású asztal és szék.

Óriási naptár a falon

Az ADHD-s porontynak rengeteget segít, ha folyton szem előtt tarthatja a saját teendőit. Erre szolgálhat például a falra kitett hatalmas naptár, amit naponta több alkalommal is lát.

A praktikum kedvéért ezt a szerepet egy vízbázisú filccel írható mágnestábla is kitöltheti, amelyen a táblázatot hétről hétre újra lehet kezdeni.

A színes tinta különösen hasznos a különböző típusú feladatok kiemelésére: pirossal szerepelhetnek például a dolgozatok, zölddel a határidőre beadandó otthoni munkák, kékkel pedig az extra felszerelés, amit valamelyik tanár az adott napra kért.

Persze, ennek a figyelemmel kísérése részedről is igényel némi energiabefektetést.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv