Tényleg hatással lehet a gyerekre, melyik évszakban született

Zabolai Margit
Írta: ,

„Jól bírom a meleget, de hát nyári gyerek vagyok.” „Szeretem az esőt, de nem csoda, mert októberben születtem.” Gyakran halljuk ezeket a mondatokat, de többnyire félig tréfásan értjük őket, hiszen senki nem gondolja, hogy születéskori emlékeink valóban ilyen mély nyomot hagyhattak bennünk – vagy mégis? Egy friss tanulmány szerint a gyerekek jellemére igenis hatással lehet az, hogy melyik évszakban születtek. De hogyan befolyásolja ez a személyiségüket?

Így készült a tanulmány

A tudósok 400 kísérleti alanyt vizsgáltak meg, és arra jutottak, hogy a születési dátum, pontosabban az évszak alapján fel lehet fedezni bizonyos azonosságokat a gyerekek és a felnőttek személyiségében, melyek többnyire a hangulattal, kiegyensúlyozottsággal vannak összefüggésben.

A kutatók szerint ez az évszak, és az agyban termelt hormonok összefüggésével magyarázható.

Külön érdekesség, hogy a tanulmányt magyar tudóscsoport készítette, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának kutatói számoltak be róla Berlinben, a European College of Neuropsychopharmacology konferenciáján.

De nézzük csak, mit mondanak az egyes évszakok szülötteiről a tudósok és a friss tanulmány!

Nyári gyerekek

Nyári gyerek vagyok, kacagok, nevetek – szól a Kelemen Kabátban slágere, de a tudósok mostani eredményei nem feltétlenül ezt a nézetet erősítik meg.

A tanulmány úgy találta, hogy azok a gyerekek, akik nyáron születtek, felnőttként sokkal hajlamosabbak a hangulatingadozásokra, mint a más évszakokban született társaik, vagyis a kacagást és nevetést gyorsan sírás válthatja fel.

A nyári gyerekek tehát, mint amilyen például Jennifer Lopez, Arnold Schwarzenegger vagy Eric Flamming, felnőttként hajlamosabbak a változékony hangulatra, és nehezebb lehet számukra kiegyensúlyozottnak maradni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019