8 dolog, amit taníts meg a gyerekednek, mert az iskolában nem fogják

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Vagy ha tanítják, akkor nem feltétlenül annyira alaposan, amennyire kellene. Nem akarunk pálcát törni sem az oktatás, sem a pedagógusok felett, hiszen az egész problematika nagyon összetett – és nincs két egyforma ember, vagy éppen tematika. Na de mik azok a témák, amiket otthon is muszáj átbeszélnetek?

Hogyan kell bánni a pénzzel

A gyermekek megtanulják a főbb matematikai műveleteket, de sajnos nem feltétlenül sajátítják el általa azt a logikát, ami a későbbi élethez nagyon is szükséges lenne.

Emiatt neked kell erre időt szánnod, meg kell mutatnod neki, hogyan tud bánni a pénzzel. Fontos, hogy megtanuljon tartalékolni, értékelje a fizetőeszközt, hiszen arra valahogy szert is kell tenni.

Természetes, hogy mindig és mindent meg akarsz adni a gyermekednek, de attól még nem fog tudni jól gazdálkodni, hogy önként kiszolgálhatja magát a családi kasszából.

Bezzeg, ha beoszthatja a zsebpénzét, vagy kap párszáz forintot az otthoni segítségnyújtásért!

Amennyiben időnként feladhatja a csekkeket, esetleg elmagyarázod neki, miként is üzemelnek a bankok, a hitelek, nálatok hogyan működik a háztartás, akkor máris rengeteget segítettél.

A védekezés tényleg nagyon fontos Kép forrása: weddingsparrow.co.uk

Senkinek sem kell bemutatni, milyen az, amikor az osztályfőnök, vagy éppen egy ismeretlen szakértő próbálja elmagyarázni a kuncogó csapatnak, „milyen is a szex”.

Természetesen ebből a lehető legkevesebb infó jut el a gyermekekig, aminek aztán totális káosz, félinformációk és interneten való válaszkeresés a vége. Nem könnyű felvilágosítani a csemetéket, ez tény, főleg nem azt az apróságot, aki tegnap még szinte csecsemő volt.

De egyszerűen muszáj, mégpedig pironkodás nélkül, hogy később is legyen mersze kérdezni!

A védekezés létfontosságú, hiszen egy nem várt terhesség örökre megváltoztathatja az életét mindkét nemnek.

Ugyanígy lényeges arról is beszélned neki, mit kell tenni erőszak esetén (legyen szó lelki, vagy testi bántalmazásról).