8 dolog, amit taníts meg a gyerekednek, mert az iskolában nem fogják

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Vagy ha tanítják, akkor nem feltétlenül annyira alaposan, amennyire kellene. Nem akarunk pálcát törni sem az oktatás, sem a pedagógusok felett, hiszen az egész problematika nagyon összetett – és nincs két egyforma ember, vagy éppen tematika. Na de mik azok a témák, amiket otthon is muszáj átbeszélnetek?

Hogyan kell bánni a pénzzel

A gyermekek megtanulják a főbb matematikai műveleteket, de sajnos nem feltétlenül sajátítják el általa azt a logikát, ami a későbbi élethez nagyon is szükséges lenne.

Emiatt neked kell erre időt szánnod, meg kell mutatnod neki, hogyan tud bánni a pénzzel. Fontos, hogy megtanuljon tartalékolni, értékelje a fizetőeszközt, hiszen arra valahogy szert is kell tenni.

Természetes, hogy mindig és mindent meg akarsz adni a gyermekednek, de attól még nem fog tudni jól gazdálkodni, hogy önként kiszolgálhatja magát a családi kasszából.

Bezzeg, ha beoszthatja a zsebpénzét, vagy kap párszáz forintot az otthoni segítségnyújtásért!

Amennyiben időnként feladhatja a csekkeket, esetleg elmagyarázod neki, miként is üzemelnek a bankok, a hitelek, nálatok hogyan működik a háztartás, akkor máris rengeteget segítettél.

A védekezés tényleg nagyon fontos Kép forrása: weddingsparrow.co.uk

Senkinek sem kell bemutatni, milyen az, amikor az osztályfőnök, vagy éppen egy ismeretlen szakértő próbálja elmagyarázni a kuncogó csapatnak, „milyen is a szex”.

Természetesen ebből a lehető legkevesebb infó jut el a gyermekekig, aminek aztán totális káosz, félinformációk és interneten való válaszkeresés a vége. Nem könnyű felvilágosítani a csemetéket, ez tény, főleg nem azt az apróságot, aki tegnap még szinte csecsemő volt.

De egyszerűen muszáj, mégpedig pironkodás nélkül, hogy később is legyen mersze kérdezni!

A védekezés létfontosságú, hiszen egy nem várt terhesség örökre megváltoztathatja az életét mindkét nemnek.

Ugyanígy lényeges arról is beszélned neki, mit kell tenni erőszak esetén (legyen szó lelki, vagy testi bántalmazásról).

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!