8 dolog, amit taníts meg a gyerekednek, mert a suliban nem fogják

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Vagy ha tanítják, akkor nem feltétlenül annyira alaposan, amennyire kellene. Nem akarunk pálcát törni sem az oktatás, sem a pedagógusok felett, hiszen az egész problematika nagyon összetett – és nincs két egyforma ember, vagy éppen tematika. Na de mik azok a témák, amiket otthon is muszáj átbeszélnetek?

Az egészség nem csak tananyag Kép forrása: tumblr, growingwildly

A gyerkőcök elvétve hallhatnak a biológiáról, osztályfőnöki órán talán még a testük működéséről is, de sajnos ez az infó elenyészően kevés. A testnevelés órák sem feltétlenül arra hivatottak, hogy megszerettessék a gyermekekkel a mozgást, így te vagy az, akinek példát kell mutatnia.

Igen, jól látod, nem elég, ha mesélsz az egészséges életmód alapelveiről, vagy a mozgás fontosságáról, mert ez így hiteltelen.

A kutatások alátámasztják, hogy messze nem a genetika, sokkal inkább az életmód az, ami meghatározza a gyermekek testsúlyát, alkatát.

Annak érdekében, hogy elkerüljétek a komolyabb betegségeket, és gyermekednek a megaláztatásokat se kelljen elviselnie, beszélnetek és tennetek kell az egészségetekért. A jó példa minden esetben, de itt különösen fontos!

Hogyan kell bánni a pénzzel

A gyermekek megtanulják a főbb matematikai műveleteket, de sajnos nem feltétlenül sajátítják el általa azt a logikát, ami a későbbi élethez nagyon is szükséges lenne.

Emiatt neked kell erre időt szánnod, meg kell mutatnod neki, hogyan tud bánni a pénzzel.

Fontos, hogy megtanuljon tartalékolni, értékelje a fizetőeszközt, hiszen arra valahogy szert is kell tenni.

Természetes, hogy mindig és mindent meg akarsz adni a gyermekednek, de attól még nem fog tudni jól gazdálkodni, hogy önként kiszolgálhatja magát a családi kasszából.

Bezzeg, ha beoszthatja a zsebpénzét, vagy kap párszáz forintot az otthoni segítségnyújtásért!

Amennyiben időnként feladhatja a csekkeket, esetleg elmagyarázod neki, miként is üzemelnek a bankok, a hitelek, nálatok hogyan működik a háztartás, akkor máris rengeteget segítettél.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!