Szuper ötletek, amik megkönnyítik a mindennapjaid, ha szülő vagy

Írta: ,

A szülői lét bizony amilyen csodálatos, olyan sok aggodalommal és bosszankodással is jár – szanaszéjjel hagyott játékok, fagyi foltos ruhák,  őrült fogócskázások... Ilyenkor minden apró praktika jól jön, ami kicsit megkönnyíti a mindennapokat. Összegyűjtöttünk néhányat ezek közül, amiket ti is biztos imádni fogtok!

Fagyizás lenyomatok nélkül Kép forrása: supergoldenbakes.com

1/6 Fagyizás lenyomatok nélkül

Ez nem álom többé, bár a legtöbb anyuka már eleve a játékidő végére időzíti a nassolást, pontosan azért, mert akkor már „minden mindegy”, ami a ruhát illeti.

De a fagyi foltokat egy egyszerű praktikával könnyen kivédheted!

Nincs is más dolgod, minthogy egy műanyag tányért középen kilyukassz – bújtasd át felülről a tölcsért, és már kész is vagy!

Így az olvadozó részeket szépen felfogja majd a tányér, és a ruha is foltmentes marad.

Életmentő karkötők Kép forrása: etsy.com

2/6 Életmentő karkötők

Sok aggodalomtól kímélhet meg titeket az alábbi praktika.

A hobbiboltokban vásárolhatsz olyan kisebb-nagyobb gyöngyöket, amiken számok és betűk szerepelnek.

A színes darabok mellé beszerezhetsz ezekből is néhányat, és készíthetsz olyan karkötőt a gyerekeknek, amiken a nevük, illetve a telefonszámotok is szerepel.

Így, ha elkeverednének a játszótéren vagy a strandon, a többi szülő tudni fogja az elérhetőségeiteket.

Rögzített szőnyegek Kép forrása: skonahem.com

3/6 Rögzített szőnyegek

Te is folyton azon aggódsz, hogy a gyerkőcök kergetőzés közben megcsúsznak a kisebb szőnyegeken, vagy éppen a lábtörlőkön? Többé nem kell ezen izgulnod – csak pár apróságra lesz szükséged, hogy kivédhesd a balesetveszélyes helyzeteket.

Vásárolj néhány méternyi tépőzárat, majd egyik oldalát ragaszd a padlóra, másik felét pedig a szőnyeg alsó részéhez rögzítsd.

Csak össze kell nyomnod a két oldalt, és máris adtál neki egy kis extra tartást.

A dobozok mindig jól jönnek Kép forrása: mapasepapas.blogspot.hu

4/6 A dobozok mindig jól jönnek

Nálatok is állandóan hatalmas a rendetlenség a gyerekszobában? Hiába könyörögsz, egyszerűen képtelenek normálisan összepakolni a gyerekek?

A csemeték nem fognak tudni úgy rendszerezni, mint te, számukra nem feltétlenül logikus, ha a plüssök a polcokon sorakoznak.

Sokkal jobban jársz, ha beszerzel néhány méretes kosarat vagy zárható dobozt. A gyerekek is imádni fogják, hogy csak be kell dobálni a játékokat a helyükre, és te is örülhetsz, hiszen gyakrabban lesz rend a gyerekszobában.

Fürdő kosár Kép forrása: foter.com

5/6 Fürdő kosár

A kosár a fürdetés során is nagyon jól tud jönni.

Ha attól tartasz, hogy a kicsi elcsúszhat, vagy víz alá merülhet a játék hevében, egyszerűen ültesd bele egy nagyobb kosárba!

Amennyiben megfelelő méretet választasz, nem tud eldőlni, de kényelmesen megtámaszthatja a hátát – és még a játékai sem fognak messzire úszni!

Égető csatok ellen Kép forrása: tumblr, thehalifaxjungle

6/6 Égető csatok ellen

A nyári kánikulában pillanatok alatt átforrósodik minden a kocsiban: a kormány, a váltó és persze az övcsatok sem kivételek ez alól. A saját problémáddal még csak-csak megbirkózol, de mi legyen a gyerekekkel? Ők akár égési sérülést is szenvedhetnek, ha hozzáér a bőrükhöz a forró fém.

Ezt kiküszöbölendő tarts a kocsiban egy kisebb palackot, amire spray-fejet szerelsz. Ha hideg vizet teszel bele, és ezzel átfújod a csatokat, azok villámgyorsan lehűlnek majd, és így nem kell aggódnod az égési sebek miatt.

Ráadásul a víz pillanatok alatt elpárolog, és nem hagy nyomot sem az ülésen, sem máshol, ahova fújtad!