Sírásért szidás? 6 dolog, amit soha ne tilts meg a gyermekednek

Balatoni Dóra
Írta: ,

A gyermeknevelés nem könnyű feladat, gyakran késztetést érzünk arra, hogy megtiltsunk bizonyos dolgokat a gyermekünknek, bízva abban, hogy ettől majd megjavul. Jobb azonban, ha tudod, hogy ha túl szűk korlátok közé szorítod és megszabod neki, mit csinálhat és mit nem, akkor pont az ellenkezőjét érheted el: gyermeked bizonytalanná válhat és a fejlődése is lassulhat. Nézzük, mi az, amit soha ne tilts meg nekik!

Kérdezősködés Kép forrása: blogbyjoyce.tumblr.com

Ahogyan nő a gyermek és ismerkedik a világgal, egyre több kérdés merül fel benne. Csökkenni nem látszó kíváncsiságát kielégíteni nem könnyű feladat, hiszen szülőként rendre fáradtak vagyunk.

Hazaérve a munkából úgy érezheted magad, mint akit kifacsartak és akkor még a gyermeked is hozzákezd kérdezősködni az élet dolgairól… Ilyenkor sem szabad azonban megtiltani neki a faggatózást.

Szedd össze magad és próbálj meg minden kérdésére választ adni, így tudod őt fejleszteni, tanítgatni.

Ha szeretnéd, hogy okos felnőtt váljon belőle és erős kötelék alakuljon ki köztetek, soha ne mondd neki azt, hogy hagyja abba a kérdezősködést.

Sírás Kép forrása: hu.pinterest.com

A gyermekek sokkal érzékletesebben és élénkebben fejezik ki érzéseiket, mint a felnőttek. A bánatukat elsősorban sírással jelzik, így adják a világ tudtára, hogy őket bizony nagy szomorúság érte.

Ha azt látod, hogy gyermeked elkezd pityeregni, bárhol is vagytok, ne szégyelld és ne kérd tőle azt, hogy hagyja abba a sírást, inkább próbálj meg neki segíteni.

Kérdezd meg, mi bántja, próbáld megérteni, miért sír, igyekezz segíteni neki és talán hamar találtok is megoldást a bajra.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019