Régi idők sulija – akkor jobb volt az iskola?

Jankovics Anna
Írta: ,

Rengeteg dolog változott, és nem biztos, hogy jó irányba. Aztán rengeteg dolog nem változott, melynek kellett volna. Mindkettőnek a levét pedig mi, a szülők isszuk – természetesen a gyerekekkel együtt.

Az öltözködés
Amikor még „csak” elemi és polgári iskolák voltak, nem volt különösebb gond az iskolai ruházat, főleg vidéken. Mindenki azt viselte, amilyen ruhája volt. Ez két váltás szettet jelentett.
 
Magasabb rendű iskolák esetén uniformis volt a kötelező, hiszen ezek többnyire egyházi iskolák voltak.
 
Aztán jött a matrózblúz korszak, és az iskolaköpeny időszaka, mely utóbbival – aki a hetvenes, nyolcvanas években volt iskolás, az tudja – az egyéniségbeli, és nem a vagyoni, nemi különbözőséget tudták kreatív ötletekkel megoldani a diákok.
Az iskolatáska

Eleinte – mivel a tanszer minimális volt – csak hálós „szatyorra” volt szükség. Aztán jöttek az ötvenes években a valódi bőr, csatos hátitáskák, melyek hátrésze fa lappal volt merevítve. 

A nyolcvanas években már az oldaltáska, a sporttáska, és deviáns viselkedés esetén a divatos nylon szatyrok voltak a népszerűek. Ekkor kezdődött a gerincferdülés „divatja” is. 
 
Mára visszatértünk a merev falú ergonómiai, anatómiai hátitáskákhoz, melyek megalkotását a korszerű anyagok tették lehetővé. Divatja van a kétfunkciós, gurulós és egyben háton viselhető iskolatáskáknak is. Igen jó, hogy fényvisszaverőkkel vannak ellátva az iskolatáskák.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019