5 pénztárcabarát ötlet, amivel majd lefoglalhatod a gyermeked a vakációban

Boros Mariann
Írta: ,
5 pénztárcabarát ötlet, amivel majd lefoglalhatod a gyermeked a vakációban

Bár általában a gyerekeknek rengeteg játékuk van, legtöbbször az egyszerű használati tárgyakkal sokkal szívesebben játszanak, mint a kimondottan erre a célra gyártott – borsos árú – termékekkel. Elég csak a PET-palackra vagy a távirányítóra gondolni – ezeknél nem sokkal bonyolultabb, pénztárcabarát megoldásokat mutatunk, mellyel lefoglalhatod a gyerkőcöt.

A játékboltok polcai roskadoznak a különböző anyagú, méretű és mintájú építőkockáktól, és általában ezeket igencsak drágán mérik. Ám amíg egy bizonyos kort el nem ér a gyerek (és persze azután is), a fa- és műanyag elemek még akár veszélyesek is lehetnek, pláne, ha direkt célba lő vele a poronty, és mondjuk a fejed a céltábla.

Ezt megelőzendő –  és nem mellesleg egy csomó pénzt megspórolandó –, készíthetsz te magad is klassz, formabontó építőelemeket, méghozzá a minden sarki boltban kapható mosogatószivacsból.

Lehetőleg olyan csomagot válassz, amelyben eltérő színű darabok találhatóak. Pár száz forint és pár perc ráfordítás (eddig tart, amíg felaprítod), és garantált egy szabad félóra.

Nagyobbacskáknak jó móka lehet a cukorban rajzolás, amit a mágnestábla kreatívabb – és olcsóbb – megfelelőjének is tekinthetünk.

Szükséged lesz hozzá egy tálcára, melynek lehetőleg magasak a szélei, és kristálycukorra, mellyel kb.

egy ujjnyi vastagon feltöltöd a tálcát, egyenletesen eloszlatva, és már kész is a vászon, ahova rajzolhat a lurkó. Hogy igazán izgalmas legyen a játék, sima papírra rajzolj neki különböző formákat – nagyobbaknak betűket –, meglátod, mennyire fogja élvezni a kihívást, hogy vajon le tudja-e utánozni.

Amíg ő rajzol a cukorba, összedobhatod az ebédet – vagy csak szusszanhatsz végre egyet.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!