5 dologra kell odafigyelnie egy nagyszülőnek, ha hamarosan unokája születik

Szirák Viki
Írta: ,
5 dologra kell odafigyelnie egy nagyszülőnek, ha hamarosan unokája születik

Kép forrása: pexels.com

Tény és való, hogy a nagyszülők "feladata" az, hogy elkényeztessék az unokáikat, de megesik, hogy bizonyos dolgokat nem pont úgy gondolnak, ahogy a szülők. A velük történő konfliktus pedig sem a gyerekeknek, sem a felnőtteknek nem tesz jót, épp ezért, ha nemsokára nagyszülő leszel (de akkor is, ha már vannak unokáid), jó, ha tudod, hogy ezekre a dolgokra érdemes odafigyelned!

Vannak családok, ahol hagyomány, hogy egy-egy nevet generációról generációra tovább adnak az első fiú vagy lánygyermeknek.

De meg kell értened, ha a szülők úgy érzik, hogy ők ebben már nem szeretnének részt venni.

A gyermek nevét mindig nekik kell kitalálni, és bár természetesen te is adhatsz tanácsot, de nem szabad, hogy ők kényszerítve érezzék magukat.

Szakértők szerint a legtöbb nagyszülő azért szeretne nagyon beleszólni a gyermek nevébe, mert úgy érzi, hogy így közelebb áll majd a babához, de hidd el, nem ez fogja eldönteni, hogy milyen a kapcsolatotok!

Azonban azt, hogy milyen a viszonyod a szülőkkel, ez jelentősen befolyásolhatja.

A modern világban gyakori jelenség, hogy amikor valaki szülőből nagyszülővé válik, nem igazán hajlandó elfogadni a szerepét.

Sok nagymama és nagypapa szeretné ezért kivenni a részét a nevelésből is, esetleg megmondják az újdonsült anyukának, mit kéne máshogy csinálnia, ami mindenhez vezet, csak jóra nem.

Persze értelemszerű, hogy a nagyszülők mindezt az unoka iránti szeretetükből teszik, és van, hogy a tanács tényleg csak egy kedves javaslat, de ha a szülők más nevelési módot választanak, azt mindenkinek el kell fogadnia.

Ne próbáld meg a gyermeked helyett nevelni az unokádat, hanem inkább élvezd ki azt, hogy ezúttal te hátradőlhetsz, és élvezheted, hogy van egy kisgyermek a környezetedben!

Ha nem akarod átvenni az irányítást, biztos, hogy nagyon szívesen bízzák rád a gyermeket!