5 tipikus nevelési baki, amit a legtöbben elkövetnek

Kató Iringó
Írta: ,

A legtöbb gyermektelen ember azt gondolja, hogy: „Igen-igen, a szeptember biztosan iszonyatosan húzós!”, ám a szülők erre csak legyintenek: „Nem a szeptember, az egész év!”. És bizony, bármennyire is igyekszik a szülő, a nagy hajtásban sokszor épp azokról az apróságnak tűnő dolgokról feledkezik meg, amikről nem lenne szabad!

A pozitív visszajelzés hiánya Kép forrása: clickinmoms.com

Sokan úgy gondolják, ha a „Nagyon ügyes vagy!” felkiáltással időközönként megdicsérik a gyereket, akkor ők már minden tőlük telhetőt megtettek.

Ennél rosszabb a helyzet akkor, ha a pozitív visszajelzések teljesen hiányoznak a szülői repertoárból, vagyis a gyerek csak a legritkább esetben van elismerve valamiért.

Ha azonban tartósan elmarad a jól eső feedback, akkor a gyerek a későbbiekben hajlamos lehet arra, hogy ne higgyen magában és azt feltételezze, hogy egyedül úgy sem képes semmire.

Elbeszélni a gyerek feje felett Kép forrása: mothermag.com

Vilmos brit királyi hercegről nagyon sok olyan fotó és felvétel készül, melyen leguggol kisfiához, György cambridge-i herceghez és úgy beszél hozzá. A szakértők szerint ezt nagyon jól teszi, hiszen így közel azonos szemmagasságba kerül a kicsivel, és így jobban tudnak kommunikálni.

A gyerek későbbi éveiben sem érdemes elbeszélni a feje felett, például arra hivatkozva, hogy túl kicsi és úgy sem értené meg a szituációt, mert így könnyen olyan érzése támadhat, hogy ő buta és felesleges. Ezt elkerülendő inkább próbáljuk elmagyarázni neki a szóban forgó dolgot, nem baj, ha nem sikerült teljesen megértenie, de legalább érzi a törődést és nem azt tapasztalja meg, hogy kimaradt valamiből.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019