„Nem akarok sem gyereket, sem karriert.” - Nőket kérdeztünk, akiknek más céljaik vannak

Szőke Angéla
Írta: ,

A nők egész életükben hallgatják, hogy – a társadalom szerint – hogyan kellene élniük az életüket. Azok, akik nem szeretnének gyereket, különösen sok kritikát kénytelenek elviselni a döntésükkel kapcsolatban, főleg akkor, ha még azt is hozzá merik tenni, hogy nem, nem a karrierjük miatt. A közhiedelemmel ellentétben teljesen normális, ha valaki úgy dönt, sem utódra, sem sikeres karrierre nem vágyik. Nőket kérdeztünk, hogy nekik mik a céljaik és miért nem a családalapítás az.

Így is túl sok az árva gyerek

Zsófi (26) - „Tanítónőként dolgozom és nagyon szeretem a gyerekeket, ezért is gondolom úgy, hogy a világnak nincs szüksége több árvára. Rengeteg kiskorú él nevelőotthonokban, ha egyszer mégis eljön az ideje, hogy úgy érzem, gyerekre vágyom, biztosan kihozok egyet – vagy többet – onnan és nem sajátot szülök csak azért, hogy a saját génállományom lássam benne.”

Nemcsak anyaságból és munkából áll az élet

Éva (42) – „Olyan nő vagyok, aki sosem akart gyereket és egy idő után a munka taposómalmából is kiszálltam. A társadalom azt diktálja, hogy csinálj gyereket, és/vagy dolgozz: egy gyerek nem gyerek, kell a tesó, miért álltok meg kettőnél stb. Juss feljebb a ranglétrán, vegyél nagyobb lakást, szebb házat, kocsit. Ez engem sosem érdekelt és meggyőződésem, hogy rengeteg más nőt sem, csak meg akartak felelni a társadalmi elvárásoknak. Van egy jól fizető, de nem túl megterhelő munkám, kényelmes életem, boldog vagyok, nem hiányzik semmi.

Nem mindenkinek való az anyaság

Betti (37) –„ Sosem láttam magam anyaként. A terhesség, szülés és szoptatás gondolatától mindig idegenkedtem, furcsállottam, mikor a barátnőim szinte párás szemmel álmodoztak erről. Elvagyok a gyerekekkel, de egy idő után nagyon fárasztanak, így ha tehetem, kerülöm őket. Azt gondolom, minden gyermek olyan szülőt érdemel, akinek ő az első és a legfontosabb, aki mindent feláldozna érte. Én nem ilyen vagyok, nekem az utazás a legnagyobb szenvedélyem és az gyerekkel nagyon nehéz lenne, viszont tisztában vagyok ezzel és inkább leszek a jófej nagynéni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!