5 dolog, amit semmiképp se csinálj, ha tinédzser gyereked van

Bodnár Alexa
Írta: ,

A tinédzser korra legtöbb szülő csak úgy reagál, hogy: "Remélem, egyszer túléljük", mivel ebben a korban történik valami a gyerekekkel, melynek hatására akár teljesen kifordulhatnak önmagukból. Persze azért nem csak ez a véglet létezik, hiszen vannak gyerekek, akik kifejezetten jó irányba változnak és talán nem igényelnek annyi törődést a szülőktől. Vagy ez csak a látszat? Minden tudásunkat és bátorságunkat összeszedve, próbáltuk megfejteni a tiniket (ami persze lehetetlen).

Kevesebb "mi volt ma a suliban" kérdés Kép forrása: pexels.com

Szerintem neked sem mondunk ezzel a mondattal újat, hiszen legtöbben részesültünk ebben a mondatban a hét minden napján. Mikor már éppen megkezdenénk a délutáni sziesztánkat, biztos, hogy édesanyánk ekkor teszi fel nekünk eme becses kérdést. És kezeket fel, ha nálad is legtöbbször a "semmi" volt standard válasz.Így felnőtt fejjel persze már érthető ez a kérdés, hiszen minden szülő szeretné, ha gyermeke beavatná az életébe, de azt tanácsoljuk, hogy ez a kérdés ne csak és kizárólag az iskolai életre koncentrálódjon.Sokszor egyébként csak a kérdésen múlik és lehet, hogy máris megnyílik előtted a kiskamaszod. Inkább arról beszélgess el vele, hogy rendben van-e a lelke, nem érte e bántás aznap, vagy csak dumáljatok egy jót azokról a dolgokról, melyek éppen aktuálisan érdeklik. Ha egy tini érzi, hogy foglalkozol a lelkével, akkor a sulis témákról is sokkal nyitottabban mesél majd neked.

Ne nyomozz, ne kutass! Kép forrása: pexels.com

Ez az, amivel abszolút megalapozhatod gyermeked bizalmatlanságát az irányodba. Teljesen felesleges Columbo-nak állnod és kinyomoznod, hogy éppen ki az aktuális legjobb barátja, ki az, aki éppen tetszik neki, vagy, hogy mit csinál, mikor éppen egyedül van a szobájában.Amit tehetsz viszont az az, hogy elmondod neki, akár százszor is, hogy hozzád bármikor, bármiben fordulhat és mindegy milyen nagy a baj, te ott leszel neki.A kamaszoknak meg kell adni a látszat szabadságot, és ha szeretnél egy jó kapcsolatot kiépíteni tinédzser gyermekeddel, akkor elengedhetetlen, hogy ezt az érzést megkapja.

Persze jó, ha a háttérben azért résen vagy, de titkolózásokkal, nyomózásokkal és átverésekkel csak magad ellen fordítod és rossz példát mutatsz neki.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019