Van egy lányod? Ezt mindenképpen mondd el a gyerekednek

Zabolai Margit
Írta: ,
Van egy lányod? Ezt mindenképpen mondd el a gyerekednek

Kép forrása: heymcki.com

Fogmosás után nincs csoki, hidegben vegyen sálat – persze, ezek is fontos dolgok, de ennél azért sokkal többet is megtaníthatsz a gyerekednek. Ha kislányodból boldog nőt szeretnél nevelni, nem árt, ha beszélgetsz vele az alábbiakról is.

Sokan hajlamosak vagyunk a kislányokat hercegnőként, tündérként, sugárzó szépségként emlegetni, és nincs is ezzel baj, hiszen nem árt, ha felvértezed a csöppséget azokra az időkre, amikor majd szembesül a média által közvetített irreális testképpel. Akkor jól jön majd, ha nem dől be ezeknek, és jóban lesz a saját testével.

Ne feledd azonban azt is hangsúlyozni, hogy sokkal több ő, mint egy bájos pofi: okos, saját egyéniséggel bíró emberi lény, akinek joga van saját véleménnyel rendelkeznie, és akinek a belső értékei sokkal-sokkal fontosabbak, mint a külsők.

Felelősség Kép forrása: heymcki.com

Lehet, hogy most még hihetetlennek tűnik, de apró lányodból egy napon felnőtt nő lesz, aki, remélhetőleg, önállóan és szabadon hoz döntéseket.

Ez a szabadság azonban felelősséggel is jár: beszéljetek arról, hogy rád mindig számíthat, hogy jó, ha vannak barátai, később egy szerelme, akikben megbízhat és akikben megbízik.

A saját döntéseiért azonban neki, magának kell felelősséget vállalnia, és ha erős, független, gondolkodó felnőttet nevelsz belőle, akkor ezzel nem is lehet semmi gond a későbbiekben.