Meglepő javulást hozhat a tanulásban az agytorna

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Mi lehet az oka, hogy egyre több gyereknek vannak tanulási nehézségei? Erre a kérdésre bizonyára mindenkinek megvan a maga válasza. Ami azonban bizonyos, az az, hogy mozgással a tanulási teljesítmény javítható. 

Mozgás az élet

A kisgyermek élete első két évében tele van mozgásigénnyel.

Még nézni is fárasztó, olyan sokat mozog. Közben rengeteg információt befogad, így képessé válik arra, hogy felismerje és utánozza a beszédhangokat, és nyelvi képességeit gyarapítsa velük.

Gátlások nélkül, természetes kíváncsiságától vezérelve, lelkesen fedezi fel a világot. Minden érzékszervi észlelése és cselekvése a tapasztalatait gyarapítja.

Ebben az életkorban előnyös, ha nem fékezzük a gyerekeket tiltásokkal és túlféltéssel, mert elsősorban a mozgás révén tanulnak.

Fontos, hogy sokat ismételjenek mozgássorokat, szavakat, szókapcsolatokat és mondatokat. 

Tanulási zavarok

Ötéves korunkra azonban legtöbbünknél véget ér az ösztönösen boldog megismerés állapota.

Iskolás korra már kialakulnak azok az érzelmi blokkok, amelyek megnehezítik a tanulást.


 Gond van? Tippek, hogy jobban tanuljon a hiperaktív gyerek


Ez az oka, hogy a gyerekek közül sokan akadozva olvasnak, és közben nem értik a szöveget, betűket tévesztenek, írás közben görcsösen fogják a ceruzát, hibásan másolnak a tábláról, írásjeleket, ékezeteket nem tesznek ki, nem tudnak kitartóan figyelni, összetévesztik a jobb és a bal oldalt, beszédproblémáik vannak. 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019