Meddig ne járjon közösségbe a gyerek? A bölcsőde előnyei és hátrányai

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Meddig ne járjon közösségbe a gyerek? A bölcsőde előnyei és hátrányai

Előbb-utóbb minden gyermek belép abba a korba, amikor már járhat közösségbe. Ezzel együtt elkezdőik a nagy dilemma is, hogy mi lenne legjobb a kicsinek. Hogy segítsük a döntést, mi most megírtuk helyetted azt a képzeletbeli pro és kontra listát, ami ilyenkor a legtöbb szülő fejében lezajlik.

Bizony egy 2 év körüli gyermeknél, már folyton úton kell lenni ahhoz, hogy jókedvűen töltse a napját. Sokan tapasztalják azt az érzés, hogy „kevesek” már a gyereküknek.

Kis barátokra, társaságra, eseményekre, ingerre vágynak. Az édesanya, a háztartás és egyéb dolgai mellett, még ha mindent meg is tesz, nem tud egész nap annyi mondókát mondani, énekelni, játszani, mint a bölcsődében.

Plusz, a közösségben hamar megtanul olyan szabályokat, amik később az óvodai beszoktatásnál már nem jelentenek neki majd problémát.

 

Közösségben gyakran jobban esznek a gyerekek, mint egyedül. Míg otthon rendszertelenül „elnyammog” egy-két falatot, addig a bölcsiben sosincs gond az étkezésével.

Sokszor főzhetsz bármit, csak turkálja az ételt, de a közösségben nincs válogatás. Nem kérdezi, mi az csak szépen megeszi.

A kicsik hatással vannak egymásra és szinte észre sem veszik, hogy megebédeltek. A bölcsőde mellett szól, hogy életkoruknak megfelelő étellel várják a gyerekeket és rendszeresen asztalhoz ülnek.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba