A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Zabolai Margit
Írta: ,
A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Kép forrása: shutterstock

A közelgő szeptember a gyerekeknek az iskolafrászt, a szülőknek pedig a havi kiadások elkeseredett számolgatását jelenti. Az iskolakezdés bizony nem olcsó mulatság, akár elsőbe megy a gyerkőc, akár a többedik tanévét tapossa. Ilyenkor minden olyan megoldás jót tesz a családi kasszának, amivel egy kicsit olcsóbban tudjátok megúszni az évkezdést. Adunk néhány ötletet! (x)

Egyes könyveket akár ingyen is elérhetsz

A tankönyvek nagy részét mostanra megrendelték a nebulók szülei, de jöhetnek még meglepetések. Az atlaszok, szótárak, kötelező olvasmányok beszerzése sokszor év közbenre marad, és jellemzően ezek szoktak a legborsosabb tételek lenni a könyves listán. A jó hír viszont az, hogy általában ezek azok, amiknek az állapota is jó marad még az év végére is.

Mielőtt nekiállsz mindegyiket újonnan megvásárolni, kérdezd meg a rokonságot, nincs-e kimaradva valamelyik idősebb gyereknek az adott album vagy használja-e még a szótárat. Antikváriumokba is érdemes lehet benézni, itt is az eredeti ár töredékéért veheted meg a kiegészítő könyveket.

A kötelező olvasmányokat pedig természetesen könyvtárból is kikölcsönözhetitek: az iskolások egyébként is kedvezményesen iratkozhatnak be, így egy könyv árának feléből egész évre lesz olvasnivaló!

Ruhából a használt is lehet jó minőségű

Ha a gyerek az egész nyarat egy fürdőruhában meg strandpapucsban töltötte, akkor elég nagy az esélye, hogy most szembesülünk vele: kivillan a boka a farmernadrág alól, vagy az elmúlt két és fél hónapban vállalhatatlanul ciki lett a nemrég még kedvenc pónis póló.

Ha több ruhát is be kell szerezni, érdemes szétnézni a használt ruha boltokban, ahol sokszor nagyon jó minőségű, akár még címkés darabokra bukkanhatunk az eredeti ár töredékéért.

Ez pedig már csak azért is fontos, mert a legtöbb gyerkőc jóval hamarabb kinövi a ruháit, mint hogy elhasználná őket, sőt az is lehet, hogy egyszerűen csak nem lesz hajlandó felvenni többé azt, ami a múlt héten még annyira tetszett neki.

A használt, de jó minőségű ruhák még a fast fashion boltok kínálatát is verhetik árban, arról nem is beszélve, mennyivel jobbat teszel a környezetednek is, ha itt vásárolsz.

A márkás sportszerekért menj az Intersportba!

Míg a ruhák esetében igaz lehet, hogy a gyerkőc gyorsabban nő, mint ahogy például a farmer használódik, a sportszerek esetében tényleg érdemes minőségi darabokat beszerezni, lehetőleg jó áron, mert a tornacsukát általában nem kímélik a gyerekek.

A megfelelő sportfelszerelés egyébként is fontos, hogy a gyerek komfortosan érezze magát a testnevelés órákon, szabadon tudjon mozogni, elvezesse a ruhája az izzadtságot. Ha még valami külön edzésre is jár, akkor pedig érdemes az adott sportágnak megfelelő felszerelést vásárolni.

Mivel egy rossz minőségű darab akár sérülést is okozhat, vagy jelentősen ronthatja a gyerkőc sportteljesítményét, vásárolj olyan helyen, ahol akciókkal, kedvezményekkel és tartósan alacsony árakkal várnak a minőségi sportruhák és felszerelések. Az Intersportban például gazdaságosan juthatsz hozzá minőségi, márkás darabokhoz.

Az írószerekért böngészd a hirdetéseket

Mielőtt bedobod a bevásárlókosárba a több ezer forintos, előre megtöltött tolltartót, nézzétek együtt végig a gyerek tavalyi felszerelését: jó az esélye, hogy még maradt ceruza, toll, a színeseket pedig talán alig használták, így lehet, hogy ezekből nem is kell újat venni.

Amiből pedig mégis kell a pótlás, az jó eséllyel valaki másnál kimaradt: sok anyuka hirdeti a különböző közösségi oldalakon akár néhány forintért a fölöslegessé vált írószereket, vinyettákat, füzeteket, más apróságokat, csak hogy ne kelljen pakolgatni vagy kidobni őket. Érdemes lehet csatlakozni egy szülői csoporthoz a Facebookon, vagy ha még nincs ilyen az iskolátokban, lakóhelyeteken, akkor létrehozni egyet, és itt akár csereberélhettek is, arról nem beszélve, hogy később is rengeteg hasznos tippet és infót oszthattok meg egymással ezen a felületen.

Képek: paha_L/depositphotos.comshutterstock

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!