Lányos anyuka vagy? Ezeket a dolgokat mindenképpen mondd el a gyerekednek

Zabolai Margit
Írta: ,
Lányos anyuka vagy? Ezeket a dolgokat mindenképpen mondd el a gyerekednek

Kép forrása: heymcki.com

Fogmosás után nincs csoki, hidegben vegyen sálat – persze, ezek is fontos dolgok, de ennél azért sokkal többet is megtaníthatsz a gyerekednek. Ha kislányodból boldog nőt szeretnél nevelni, nem árt, ha beszélgetsz vele az alábbiakról is.

Sokan hajlamosak vagyunk a kislányokat hercegnőként, tündérként, sugárzó szépségként emlegetni, és nincs is ezzel baj, hiszen nem árt, ha felvértezed a csöppséget azokra az időkre, amikor majd szembesül a média által közvetített irreális testképpel. Akkor jól jön majd, ha nem dől be ezeknek, és jóban lesz a saját testével.

Ne feledd azonban azt is hangsúlyozni, hogy sokkal több ő, mint egy bájos pofi: okos, saját egyéniséggel bíró emberi lény, akinek joga van saját véleménnyel rendelkeznie, és akinek a belső értékei sokkal-sokkal fontosabbak, mint a külsők.

Ő dönt a saját sorsa felől Kép forrása: ina-tech.net

Vannak utak, amiket szinte kijelöltek volna nekünk, de nem kell, hogy ezeket kövessük. A te lányodnak is éppen úgy megvan az joga arra, hogy eldöntse, mit szeretne, és hogy azt az utat kövesse, amit ő szeretne járni.

Ez fontos most is, és talán még fontosabb lesz később, amikor szinte biztosan szembesül majd olyan helyzetekkel, amikor mások akarnak dönteni helyette. A saját életének maga az irányítója.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!