Egy kádban fürdesz a babával? A szakemberek véleménye erről

Boros Mariann
Írta: ,
Egy kádban fürdesz a babával? A szakemberek véleménye erről

A baba fürdetésének minden családban megvan a maga sajátos szertartása, melyet a legtöbb esetben a kicsik is nagyon élveznek. Kis kád, nagy kád, szülőkkel, tesókkal, együtt vagy külön? Szakértőkkel jártuk körbe a témát.

Mit mond a védőnő?

Természetesen egy újszülött baba esetében felmerül, hogy melyek azok az alapvető higiéniás szabályok – mindenekelőtt a csöppség biztonságát szem előtt tartva –, melyeket érdemes betartani. A témában Répási Erika védőnő véleményét kértük ki, aki bátran ajánlja mindenkinek az együtt fürdést, akár csecsemőkortól kezdve. A szakember szerint újszülött esetében érdemes megvárni, hogy a köldökcsonk leessen, valamint úgy higiénikus, ha a szülő letusol a közös fürdőzés előtt.

Habfürdő vagy tusfürdő használata ugyanakkor ilyen kis korban még nem javasolt, a baba bársonyos bőrének tökéletesen megfelel a tiszta víz is. Egészségügyi szempontból semmi másra nem kell odafigyelni, akár az anyával, akár az apával fürdik együtt a kisbaba, a lényeg, hogy jól érezzék magukat!

Pszichológus szemmel

A közös fürdőzés a szülő-gyerek kapcsolatra nézve rengeteg pozitívumot hordoz magában, melyekről Csaba Eszter óvoda- és iskolapszichológussal beszélgettünk.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!