Koronavírus: 5 dolog, amit minden szülőnek tudnia kell a járványról

Szirák Viki
Írta: ,

Valószínűleg most minden szülő azon gondolkodik, hogyan óvhatná meg még inkább gyermekét a koronavírustól. Ezért is hoztuk el neked azokat az információkat, amiket szülőként feltétlenül tudnod kell a családod és saját magad egészsége érdekében!

Tegyél róla, hogy a gyerekeid megtanulják, a kézmosás nem egy opcionális dolog, és nem csak akkor kell sort keríteni rá, ha koszos lett a kezük az udvaron, vagy ha leültök vacsorázni.

Most lehetőleg napjában többször is menjetek ki a fürdőszobába kezet mosni, például számítógépezés, társasjátékozás, vagy akár olvasgatás előtt és után is.

Ezáltal berögzül nekik is, hogy mennyire fontos jelenleg ez a tevékenység, és pár nap után maguktól is kimennek kezet mosni.

Nincs olyan kisgyerek most, aki ne kérdezte volna már meg a szüleitől, hogy mi történik jelenleg, és miért nem kell iskolába/óvodába menni.

Nehéz eldönteni, mennyit ossz meg vele a koronavírus helyzetről, és mi az, amit tarts meg magadnak.

Szakértők szerint a legjobb, ha egyszerűen, a korától függően csak tényeket közölsz vele, anélkül, hogy megijesztenéd.

Nem kell részletekbe menni, de nem szabad elbagatellizálni sem, például azzal, hogy elmondod neki, ő úgysem lesz beteg. Ezzel csak azt érheted el, hogy ő sem veszi komolyan a szabályokat. Próbáld megtalálni az arany középutat!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv