Kisgyermekes strand-etikett

Fischer Anna
Írta: ,
Kisgyermekes strand-etikett
A nyári melegben sokan szeretünk strandra járni, hiszen igazán ott élvezhető vagy élhető túl a kánikula. Van azonban néhány szabály, amelyet érdemes betartanunk, ha kisgyerekkel megyünk oda, ugyanis ma már nem csak a medencébe ugrálás van tiltó listán.
Felnőtt a gyerekmedencében

Sok strandon nem engedik, hogy a szülők is belemenjenek a gyerekmedencében, vagy ha igen, akkor nem ülhetnek le a vízben. Érdemes utánaérdeklődni, hogy az általunk választott helyen mi a szabály, ugyanis sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.
Az indokok között az szerepel, hogy az a víz, amely felnőttek nemi szervével is érintkezhet, káros lehet a gyereknek – akár betegségeket is okozhatunk nekik ezzel.

Betegségek

A strandok és fürdőhelyek nem véletlenül vigyáznak arra, hogy a fertőzéseket, betegségeket elkerüljék, és különösen fontos cél, hogy a gyerekmedencéktől tartsák távol ezeket.
Saját felelősségünk, hogy amennyiben tudunk arról, hogy bármilyen betegségben szenvedünk, akkor inkább ne menjünk be a medencékbe.

A vizes környezet ideális szaporodási hely a gombák számára, illetve a cseppfertőzés útján terjedő betegségek terjedését is inkább segíti, mint akadályozza.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv