Készíts szuper játékokat hétköznapi tárgyakból!

Boros Mariann
Írta: ,

Ha anya vagy, bizonyára te is nagy örömmel tapasztaltad, ahogy csemetéd nekiindul felfedezni a világot, és talán te is beszerezted már a legtutibb színes, zenélő, összerakható, szétszedhető játékokat. Ám érdekes módon a gyerekek általában a játékokkal szeretnek a legkevésbé játszani, sokkal izgalmasabbak számukra a lakás különböző pontjain található, gyakran nem éppen gyerekbarát tárgyak. Ha ismerős a helyzet, mindkettőtök dolgát megkönnyítheted azzal, ha néhány használaton kívüli tárgyat – akár kisebb átalakításokkal – kinevezel játéknak. Megmutatjuk, hogyan!

Zörgő palack Kép forrása: pinkpistachio.com

Az ásványvizes – vagy bármilyen üdítős – palack általában nagyon tetszik a kicsiknek, minden bizonnyal különös alakjának és csörgő-zörgő anyagának köszönhetően.

Akár az üres palackkal is képesek eljátszani, de még izgalmasabbá teheted a játékot, ha az üvegbe színes golyókat vagy bogyókat töltesz, így azok ide-oda gurulnak, ahogy a csöppség forgatja.

Mivel esélyes, hogy csemetéd nem csak a kezébe, hanem a szájához veszi a palackot, érdemes erre a célra BPA-mentes verziót használni, és arra is ügyelj, hogy a kupakot jó erősen tekerd rá, nehogy a kicsi leszedje, és esetleg lenyelje. 

Pakolós táska

A gyerekek általában nagyon szeretnek rámolni, legyen szó fiókról vagy táskáról, ám az esetek többségében ennek az a vége, hogy valami eltörik, elszakad stb.

Hogy megelőzd a bajt, és a gyerkőc is kiélhesse pakolászási kedvét, nevezz ki direkt erre a célra egy lehetőleg sok zsebes, tágas táskát, és rejts el benne olyan holmikat, melyekkel nyugodtan és biztonságosan játszhat a kicsi.

Persze érdemes cserélgetni a dolgokat, hogy ne váljon unalmassá számára a táskából ki-bepakolászás.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019