Kerüljön kevesebbe az iskolakezdés! Ezek azok a dolgok, amiket felesleges megvenni

Fehér Vera
Írta: ,

Lépten-nyomon kapod a tanácsokat, hogy mi mindent szerezzetek be az iskolakezdéshez, aztán pár hét múlva kiderül, hogy jó esetben a negyedére nincs is szükség, rosszabb esetben pedig a felét teljesen feleslegesen fizetted ki? Lássuk, mi az, amit nem kell elkapkodni a Nagy Iskolai Beszerző Körúton!

 

Fő a tisztaság!

Ha szerencsés vagy, akkor az iskola honlapján, vagy a hirdetőtábláján kint van, milyen tisztálkodószereket kell vinnetek majd a sulikezdéskor.

Persze banálisnak tűnik, de miért vennél és töltenél meg egy tisztasági csomagot, ha nincs rá szükség, sőt, helye sem lenne a gyereked szekrényében.

Tisztasági csomagot csak akkor állíts össze, ha kifejezetten ezt kérik, egyébként pedig úgyis szólnak, ha elfogy a szappan vagy a zsebkendő.

Összecsukható fogkefét mini fogkrémmel és kis flakonos kézfertőtlenítő zselét azért beszerezhetsz, pici helyen elfér és nem nehéz, viszont nagyon jól jöhet még a suliban!

 

Hány táska kell?

Nyilván tudod, hogy iskolaotthonos (4-ig mindent megtanulnak, a suliban hagyhatják a tanszereket, nincs házi feladat) vagy napközis (4-ig van bent, de haza kell vinnie a cuccait) lesz-e a kis elsősöd.

Ha egy nagy, könnyű szerkezetű, klasszikus iskolatáskát vásárolsz, azzal egyik esetben sem lőhettek mellé, mert biztosan kényelmes és praktikus lesz.

Emellett biztosan szükségetek lesz egy tornazsákra, amiben egy hétre előre elfér a gyerkőc felszerelése.

Ha pedig iskolaotthonos a gyereked, akkor a két alaptáska mellé lehet, hogy kell egy kisebb hátizsák is, hogy az uzsonnás dobozát, tolltartóját vagy a különórához szükséges holmijait tudja cipelni hétközben.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019