5 helyzet, amikor keménynek kell lenned a gyerek nevelésében

Kovács Andrea
Írta: ,
5 helyzet, amikor keménynek kell lenned a gyerek nevelésében

Kép forrása: pexels

Sokszor könnyebb igent mondani, mint nemet. Azért mert hamarabb befejezi a hisztizést, azért mert úgy érezzük, ha visszautasítjuk kevésbé fog szeretni, azért mert jó fej szülők akarunk lenni. De sajnos ez a hozzáállás később biztosan megbosszulja magát. Ha nem akarod, hogy egy idő után a fejedre nőjön a gyerek és ő irányítson, akkor fogadd meg tanácsainkat és legalább ebben a pár helyzetben állj a sarkadra és legyél kemény!

Amikor nem rak rendet a szobájában Kép forrása: instagram.com

Időben meg kell tanítani a kicsiket arra, hogy rakják el maguk után, amivel játszottak.

Ne keverjék össze az édesanyjukat egy bejárónővel, hiszen nem az a feladatunk, hogy egész nap járkáljunk utánuk és pakoljunk.

Egy kis rendrakástól még senkinek nem esett le a karikagyűrű az ujjáról, de ha nagyobb lesz már természetes lesz neki, hogy ő maga felel a szobája tisztaságáért.

Amikor mindent megvetetne magának Kép forrása: atutudes.wordpress.com

Időben el kell kezdeni megtanítani a gyerkőcöket a pénzhez való hozzáálláshoz. Tudniuk kell, hogy nem csak úgy terem a fán, és ha elköltjük játékra lehet, másra már nem marad.

Legyen egy külön pénztárcája, ha a boltba indulunk és segítsünk neki jól beosztani a zsebpénzét. Tudom, ha teheti az ember jól esik megajándékozni és örömet szerezni gyermekünknek, de ha mindent megveszünk amire csak kinyitja a száját, csak rosszat teszünk neki.

Sose fogja megtanulni értékelni a játékait és azt fogja hinni neki minden jár.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató