„Jobb anya vagyok, amióta nem főzök” – egy kétgyermekes, dolgozó anya

Szőke Angéla
Írta: ,

„Képzeld, már nem csinálok vacsorát” – mondta Dóri barátnőm, amikor utoljára meglátogattam. Nem értettem, mit akar ezzel mondani. „Hogyhogy nem csinálsz vacsorát? – kérdeztem.

„Esténként nem főzök” – mondta. Először nem értettem, miért ilyen fontos ez, hiszen olyan komolysággal vegyes izgalommal közölte mindezt, hogy hirtelen nem tudtam hova tenni. Dóri barátnőmről tudni kell, hogy a suli egyik menő csaja volt, igazi minden lében kanál vagány lány. Érettségi után külföldön élt sokáig, habzsolta az életet, volt idegenvezető Krétán, fitneszbajnok Olaszországban és még bárban is énekelt, már nem is tudom, hol. Aztán elmúlt harminc, mondhatni, benőtt a feje lágya, hazajött, férjhez ment és gyorsan szült két kisfiút.

Dórit azelőtt nem igazán tudtam elképzelni anya- és háziasszony szerepben, de – furcsa módon – ez is remekül áll neki, és mint mindent, ezt is teljes erőbedobással csinálja

Akármikor átmegyek hozzájuk, a gyerekek tiszta ruhában vannak, a házban rend van, a kert tökéletes. Maga Dóri is mindig olyan, mintha skatulyából húzták volna ki, tökéletes frizura, a csinos öltözékhez passzoló kifogástalan körmök, a slamposságot hírből sem ismeri, nem is tudná elviselni. Az oviban a szülői munkaközösség elnöke és még nem említettem, hogy mindemellett dolgozik is. Sosem értettem, honnan veszi mindehhez az energiát.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató