Isteni beavatkozás, vagy csak szervezés kérdése? Utazás kisgyermekkel

Rádi Judit
Írta: ,

Aki vonszolt már megunt rollert hatkilós táskával a vállán, pontosan tudja: egy közeli játszótér elérése is komoly kihívás lehet, ha kisgyermekkel indul útnak az ember. Na de mi lesz így a közös nyaralással? Lehetséges egyáltalán kisgyermekkel úgy utazni, hogy ne fáradtabban érjünk haza, mint ahogy elindultunk? Szerintünk igen. A neten fellelhető tucatnyi, "Hogyan vágjunk neki" tipp helyett, íme néhány személyes észrevétel arra az esetre, ha végre odaértünk.

Kipakolás

Bármennyire fáradt vagy, bármilyen más, vonzóbb program hívogat, a kipakolást ne halogasd.

Próbáld a szállást az otthonotokhoz hasonlóan megszervezni.

Legyen egy pelenkázósarkotok, ahová a pelenkán kívül mindenképp vigyél pelenkázó alátétet, nedves törlőkendőt.

Alakíts ki játszósarkot is, ahol az alacsonyabban található polcokra, vagy fiókokba teszitek a játékokat és könyveket.

Ha nincs is konyha, legyen egy hely, ahol az élelmiszereket, bébiételeket, esetleg tápszert, valamint a cumisüvegeket és az edényeket tarthatjátok.

Rengeteg időt spórolhattok később, ha a dolgaitok átláthatóak 

Altatás Kép forrása: mybabysleepguide.com

Idegen helyen gyakran ez az egyik legnagyobb gond.

Ha kifejezetten a nyaralásra veszel utazóágyat ügyelj arra, hogy már otthon, a megszokott környezetben is aludjon benne a pici néhányszor.

Ha az altatás más, otthon már megszokott rutinokkal is párosul, figyelj arra, hogy ezeket a nyaralás alkalmával is betartsátok. A mottód legyen az, hogy kevesebb újdonság neki, több nyugalom neked.

A délutáni, illetve napközbeni alvásról sem szabad megfeledkezned, ha azt szeretnéd, hogy ne csak az altatásról szóljon a nyaralás. 

Nyert ügyed van, ha a kicsi szeret a babakocsijában aludni. Ha nem, és ráadásul problémás alvó, akkor alternatív megoldást kell keresned. Ilyen lehet a hordozókendő, bár nem biztos, hogy kánikulában ez a legjobb megoldás.

Ha kocsival utaztok, az autó általában könnyen elringatja, a fáradt gyereket. Akkor se keseredj el, ha csak a szobában tudod elaltatni a gyereket, hidd  el, te is feltöltődsz a délutáni szundikálástól.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019