Iskolás csemetéd van? Így könnyítheted meg a reggeli készülődést

Serestyén Sára
Írta: ,

Szinte minden háztartásban akadnak olyan reggelek, amik katasztrófába fordulnak, és ez különösen igaz abban az esetben, ha egy (vagy több) iskolás lurkó is van a családban. Sajnos minden helyzetre lehetetlenség felkészülni, de azért van egy-két praktika, ami garantáltan megkönnyíti a reggeli készülődést!

Készítsétek ki a ruhákat Kép forrása: bhg.com

A reggeli készülődés talán legnagyobb időrablója az aznapi ruhák kiválasztása – és ne gondold, hogy ez csak a lánygyermekeknél okoz gondot, hiszen a fiúk legalább annyit képesek tollászkodni, mint a csajok. Hogy a félórás öltözködést elkerüljétek, érdemes előző este kikészíteni a ruhákat – de ha még előrelátóbbak akartok lenni, gondoljátok ki már a hétvégén, hogy melyik nap mit vegyen fel a lurkó. Adj meg támpontokat, például beszéljétek meg, hogy milyen idő lesz és mit érdemes felvenni aznap, de hagyd, hogy ő válassza ki, melyik ruhát szeretné. Akár minden napnak csinálhattok egy vállfát, vagy egy kis dobozra is ráírhatjátok a napokat, amibe aztán a belepakoljátok a ruhákat. A cipőt is érdemes előző este kiválasztani és kikészíteni az ajtó mellé, hogy már csak bele kelljen bújni.

Tervezzétek meg az uzsit Kép forrása: diymamablog.com

Nem csak a ruhákat lehet előre kiválogatni, de azt is érdemes átbeszélni, hogy ki mit szeretne vinni uzsira a következő nap, vagy akár egész héten. Ezzel nem csak a reggeli készülődést, de a hétvégi nagybevásárlást is nagyban meg tudjátok könnyíteni.

Írjatok menükártyát, dekoráljátok ki és tegyétek ki a konyhába – így mindig látni fogod, hogy a következő napra mit kell elkészítened.

Bár biztosan szívesebben huppannál le munka után megnézni a kedvenc sorozatod, érdemesebb az uzsonnákat már előző este elkészíteni. Hidd el, reggel nagyon hálás leszel magadnak érte, hogy ezzel már nem kell foglalkoznod!