5 iskolai hiba, ami sikertelen felnőtté teszi a gyereket

Zabolai Margit
Írta: ,

Az iskola nem csak az ABC, vagy a szorzótábla megtanulásáról szól, ezek az évek szolgálják azt a célt is, hogy fontos dolgokat tanuljunk meg, amelyeket aztán majd jól használhatunk a nagybetűs életben. Hogy az alábbi dolgokat megtanulja-e a gyerek az iskolában, legalább annyira múlik egy jó tanáron, mint a te hozzáállásodon is. Mivel mindegyik kulcsfontosságú, hogy a gyerek a felnőttkori kihívásokat is sikerrel vegye, ezért nem árt odafigyelni ezekre sem az egészséges tízórai mellett.

Csak egyéni munka

A csapatmunka elsőre jó munkának tűnik, hiszen fel lehet osztani a teendőket, és van kivel megbeszélni a kérdéseket és a problémákat.

Több emberrel együttműködni azonban nem mindig egyszerű: érzékeny az egyensúly, amikor még nem erőltetjük minden áron a saját ötleteinket, de nem is mondunk le róluk csak azért, mert valaki hangosabb, arról nem is beszélve, hogy a felelősség egyenlő arányú vállalása is olyasmi, ami nem megy egyik pillanatról a másikra, meg kell tanulnunk ezt is.

Még mindig jobb azonban az ilyesmivel az iskolában kísérletezni, mint akkor, amikor az első munkahelyünkön a megélhetésünk múlik rajta.

Megóvjuk a kudarctól őket

A saját gyerekét mindenki tökéletesnek látja, és mivel azt is szeretnénk, ha boldogok lennének, nem nehéz abba a hibába esni, amikor kénytelenek vagyunk elfogadni a kudarc tényét.

Ez megnyilvánulhat abban, hogy óriási ügyet csinálunk a legkisebb bukásokból is, de abban is, hogy másokat, vagy a körülményeket kezdjük hibáztatni, ha a gyerek nem úgy teljesít valamiben, mint ahogyan számítottunk rá.

Míg előbbi hihetetlenül szorongóvá teheti a kicsit, aki inkább nem is próbálkozik, nehogy csalódást okozzon, utóbbi nem tanítja meg a felelősség vállalására.

A kudarc márpedig, tetszik vagy sem, időnként mindannyiunk életének a része lesz, ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy megtanuljuk elfogadni, és nem rágódunk túl sokat rajta.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019