Ilyen különleges hatása van a gyerekekre az, ha gyakran néznek/olvasnak tündérmeséket

Szirák Viki
Írta: ,
Ilyen különleges hatása van a gyerekekre az, ha gyakran néznek/olvasnak tündérmeséket

Kép forrása: unsplash.com

Minden kislány hercegnő vagy királylány szeretne lenni, hiszen a mesékben is azt látják, mennyire gyönyörűek és csodálatosak ezek a karakterek. Sokan csak úgy tekintenek a rajzfilmekre, mint egy tökéletes megoldásként arra, hogy a gyerekek lekössék magukat egy időre, de valójában ennél nagyobb hatással van rájuk. Abban pedig még Albert Eintsein is egyetértett, mennyire fontos, hogy a szülők tündérmeséket olvassanak a gyerekeknek, így ugyanis intelligensebbé válnak felnőtt korukra!

A gyerekek képzelőereje mindent felülmúl, ráadásul nagyon egyedi és különleges képesség ez, ami felnőtt korunkra nagyrészt eltűnik belőlünk. Ez nem csak annyiban játszik szerepet, hogy milyen játékokat és meséket találnak ki maguknak, de kulcsfontosságú része a kreativitás fejlődésének is.

A későbbiekben ugyanis ettől függ, milyen oktatásra lesz szükségük, és nagyon meghatározza azt is, felnőttként milyen karrierre vágynak majd.

Általában azok, akik nagyon sok mesét néznek, és kimondottan nagyfokú kreativitással rendelkeznek már gyerekként is, idővel szívesen választanak művészi területen munkát.

A tündérmesék lényege, hogy szinte mindig ugyanarra a formulára épülnek: a jó és a rossz közötti harcra.

Általában van egy ártatlan, jótét lélek (például egy hercegnő), akinek szembe kell szállnia a gonosztevőkkel, hogy békét és boldogságot teremthessen.

Van, hogy csak a saját boldogsága a tét, de olyan is, hogy egy egész népet kell megmentenie.

Egy pszichológus szerint ezek a történetek nagyon sokat segítenek a gyerekeknek abban, hogy megértsék, mi a különbség jó és rossz között, anélkül, hogy direkt módon tanítanánk meg nekik.

Sokkal hatásosabb módszer ez, hiszen a meséken keresztül automatikusan érzik a különbséget, és azt tanulják meg, hogy jobb hősnek lenni, mint gonosztevőnek.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!