Ilyen felnőtt válik a gyermekedből, ha rábízod a házimunkát

Balatoni Dóra
Írta: ,

Jó hír a szülők számára, hogy kutatások szerint azok a gyermekek, akik rendszeresen végeztek apróbb házimunkákat - például elmosogatták a mosatlan edényeket vagy kitakarították a szobájukat -, sokkal türelmesebb, sikeresebb és kitartóbb felnőtté váltak. Ha elolvasod a cikkünket, kiderül, a különböző egyetemek kutatói pontosan milyen megállapításra jutottak. Ezentúl, ha a gyermeked nem akar részt venni a mosogatásban vagy nem segít neked a kerti munkákban, lesz mivel motiválnod őt!

Sikeresebb felnőtt válik belőle Kép forrása: beyondthewanderlust.com

A Minnesotai Egyetem egyik kutatója, Dr. Marty Rossmann hosszú éveken át vizsgált 84 fiatalt és arra a megállapításra jutott, hogy akik már gyermekkorukban kaptak a szüleiktől kisebb-nagyobb feladatokat, azok később az egyetemi évek alatt és a karrierjük kezdetén is sokkal sikeresebbnek bizonyultak.

Úgy tűnik, attól, hogy korán megtanulták maguk után elmosni a mosatlan edényeket, felelősségteljesebb és sikeresebb felnőtt vált belőlük.

 

Boldogabb lesz Kép forrása: 500px.com

Bár első hallásra talán furcsán hangzik, hogy a házimunka elvégzésétől hosszú távon boldogabbak leszünk, a kutatások mégis ezt bizonyítják.

A Harvard Egyetem kutatói összesen 456 résztvevőt vontak be a kutatásukba és kiderítették, hogy azok, akik már fiatalon részmunkaidős munkát vállaltak vagy egyszerűen csak odahaza jeleskedtek a házimunkák elvégzésében, sokkal jobb mentális egészségnek és boldogságnak örvendhettek felnőtt korukban.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019