Így szoktasd vissza a gyereket az iskolába

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így szoktasd vissza a gyereket az iskolába
A legtöbb szülőt örömmel tölti el, hogy ősszel végre beindul a szokásos napi rutin, hiszen akkor már nem kell azon agyalni, ki vigyázzon a kisebb csemetékre a nyári szünet alatt. Ám nem olyan könnyű visszatérni a korábban jól megszokott menetrendhez, bizony az elején nehézségeket jelenhet a mindennapos koránkelés, iskolába indulás, tanulás.
Ideje rendet rakni!
A jó munkához nem csak idő, hanem rendezett környezet is kell, így az első feladat, amit nyár végén kiadhatsz a csemetédnek, az a takarítás. 

Kérd meg, hogy a szokásos rendrakáson felül koncentráljon az íróasztalára és annak környékére, hiszen lassan ideje lesz beszerezni az új felszerelést, aminek helyet kell csinálnia. 

Mivel a legtöbben nem szeretnek takarítani, rendet rakni, ezzel a feladattal egyúttal felidézheted azokat a kellemetlenségeket, amikkel ősszel – ugyancsak a választás lehetősége nélkül – szembesülnie kell.
Alakítsátok át a szobát!
Ha nyáron nem volt rá mód, akkor aligha találnátok jobb időpontot arra, hogy kicsit átalakítsátok a szobát

A festésen felül ideje lehet új bútorokat beszerezni, esetleg úgy átrendezni a helyiséget, hogy közben kialakítotok egy valódi tanulósarkot. 

Ez azért is jó ötlet, mert így a gyermek a saját szobáján belül tudja majd elkülöníteni a munkát és a pihenést, nem fog elcsábulni, elbambulni, miközben éppen a dolgozatírásra készül.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján