Így nyugtasd meg a dühös gyereket – Jól bevált módszerek, amelyek segíthetnek

Balatoni Dóra
Írta: ,

A dackorszakban lévő gyerekkel nem könnyű bánni és szinte minden egyes szülőnek meg kell legalább egy kicsit küzdenie a hisztivel és a makacskodással. Hogyan enyhítheted egy gyermek dühét vagy fájdalmát? Cikkünkben adunk néhány tippet, amelyek talán segíthetnek!

Visszaszámlálás Kép forrása: fkids.ru

Bizonyára ismered azt az egyszerű technikát, amivel megnyugtathatod magadat a kényes helyzetekben: visszaszámolsz 10-től és mire elérsz a 0-hoz, megszabadulsz a benned lévő feszültségtől.

Jól bevált módszer ez, amit akár a gyermekednek is megtaníthatsz! Magyarázd el neki, miért tesz jót neki, ha jól begyakorolja a számlálást.

Neki és neked is sokkal könnyebb lesz az életed, kevesebb vita, kiabálás és sírás lesz ezután.

Kérj tőle egy ölelést Kép forrása: thefreshexchange.com

Az ölelés sok mindenre gyógyír, magyarázd el gyermekednek, hogy amikor dühös, ne féljen ölelést kérni tőled.

Bár elsőre ez kicsit furcsán hangozhat, gondolj bele, hogy a harag szinte mindig együtt jár bizonyos fokú szomorúsággal, erre pedig jó ellenszer egy nagy ölelés.

Bár megoldani valószínűleg nem fogja a helyzetet, mégis megnyugszik tőle egy kicsit. Ha úgy látod, hogy már annyira szenved, hogy sírni kezd, mindenképp próbálkozz meg az öleléssel.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019