Így alszik jól a kisbabád - Ezek a pihentető alvás feltételei

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A jó és pihentető alvás két feltétele a lelki kiegyensúlyozottság és a testi komfortérzet. Nekünk, szülőknek kell megteremtenünk és folyamatosan biztosítanunk ezeket a feltételeket. Ezt gyakran meg is teremtjük, de a sok napi tennivaló során könnyen követhetünk el hibákat. A hibát nehéz felismerni, változtatni pedig sokszor nem egyszerű.

A lélek szükségletei
A lelki komfortérzetet megteremthetjük a napirend kialakításával, a gyerek testének ápolásával, a táplálásával, környezetének kényelmével és biztonságával, betegségei tüneteinek enyhítésével. 
 
Lényeges, hogy korának és értelmének megfelelő ingerek érjék, és sokat mozogjon. Ezek a tényezők kölcsönösen hatnak egymásra, és ezektől függ a gyerek fejlődése, viselkedése és alvása. 
 
Ha a gyereknek megvan a lelki nyugalma, elég szeretetet és bizalmat kap, tiszta a teste, megfelelően táplálkozik, komfortos környezet veszi körül (szobájában a hőmérséklet és a tisztaság megfelelő), betegség esetén lázát, fájdalmát csillapítjuk, folyadékveszteségét pótoljuk, a diétát betartatjuk vele, akkor nyugodtan és eleget alszik. 
Magzatkor

A baba az anyaméhben a kilenc hónap alatt végigjárja az emberi fejlődés sok millió éves folyamatát. Anya és gyermeke üzengetnek egymásnak a véráram útján, a hormonok által.

Érzik egymást már a megszületés előtt.

A baba létezésének első napjaitól fennáll köztük a kommunikáció. A fogamzást követő 16 nap után, amikor az embrió még csak gombostűfejnyi, már kialakulóban vannak az agysejtek milliárdjai. 
 
Kapcsolódásaik meghatározzák a jövendő egyén képességeit. Az anya káros életmódja és gondolkodásmódja a magzati életben megzavarhatják a fejlődést.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019