7 idegesítő szülőtípus – próbálj meg nem közéjük tartozni

Marity Mira
Írta: , Frissítve:

Meglehet, hogy a gyermekek hálával tartoznak a szüleiknek, mivel ők adtak életet nekik. Ám ez nem azt jelenti, hogy egy anya vagy apa pokollá teheti az utódjai életét. Akkor sincs mentség erre, ha mindez hanyag vagy nem megfelelő nevelési irányelvek miatt alakul ki. A rossz szülői módszerek destruktívan hatnak a gyerekekre, amelynek szélsőséges eredménye az, hogy az életre kellőképpen fel nem készített, inkompetens felnőtt lesz belőlük. A következő típusok egy része csak szimplán idegesítő vagy megmosolyogtató, de van, amelyik egyenesen károkat okozhat a gyermek pszichéjében és egészséges mentális fejlődésében.

Megengedő, túl liberális Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

Ezek a szülők nem szabnak a gyerekeknek határokat, és összekeverik a szeretetet azzal, hogy mindent megadnak a kicsiknek.

Az ilyen szülők igénylik, hogy az utódjaik fenntartás nélkül szeressék őket, így szükség esetén sem fegyelmeznek.

Ebben a családban a gyerekek elkényeztetettek és önzők, és felnőttként is úgy érzik, hogy minden automatikusan jár nekik, és semmit nem kell letenniük az asztalra.

Szabályt szeg és zavarra hivatkozik Kép forrása: bedya/depositphotos.com

Az ilyen szülők nem veszik figyelembe, hogy a szabályok rájuk is vonatkoznak.

Ami még rosszabb, hogy a normaszegéskor a gyermekükre hivatkoznak.

Amikor hibáznak vagy a gyerekük nyilvánosan rosszul viselkedik, hiperaktivitással vagy egyéni nevelési igénnyel magyarázzák a szabálytalanságot.

Visszaélő és arrogáns szülők tartoznak ide, akik a szupermarketben fizetés előtt megetetik a gyerekeiket a kosárba pakolt ételből, vagy akik a rossz bizonyítványt csak az olvasási zavarral magyarázzák.

Vagyaim.hu

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató