Hogyan vásároljunk cipőt a gyereknek?

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Az óvodás és a kisiskolás korú gyerekek lába évente 2-3 mérettel lesz nagyobb, ezért gyakran kell új cipőt vásárolni nekik. Egy kicsi gyerekre szülőpróbáló feladat lábbelit venni. Nem elég, hogy mocorog, mert unja az egész tortúrát, még a méretet is nehéz eltalálni. 

Milyen méretű cipőt válasszunk?

Cipőpróba előtt érdemes otthon megmérni a talp hosszát és szélességét, és egy papírra felírni az adatokat. Miután a kiválasztott cipőt felhúztuk a kicsi lábakra, nyomjuk meg enyhén az elejét a nagylábujjnál.

Ha nyomás éri a nagylábujjat, a többi lábujj reflexszerűen megmozdul, és ebből már látjuk, hogy megfelelő-e a méret. Ha a nagylábujjtól számítva körülbelül egy centiméternél hosszabb a cipő, és a szélessége is egy centiméterrel nagyobb, akkor valószínűleg kényelmes lesz a gyerek számára. A szandál esetében a különbség fél centiméter legyen.

Szintén figyelembe kell venni, hogy a nap folyamán a lábak egy kicsit megdagadnak, és néhány milliméterrel minden irányban megnőnek, akár egy centiméterrel is nagyobbak lehetnek, mint reggel.

Nem szabad, hogy a cipő a gyereklábat szorítsa, ezért az otthoni mérést akkor végezzük el, miután a gyerek már legalább egy órája mezítláb vagy zokniban járkált a lakásban. Ilyenkor kapjuk meg a valódi méretet, mert a lábak kiterjedése maximális. 

Hányféle cipő kell egy gyereknek?

A cipők száma függ attól, hogy mennyire mozgékony és milyen alkalmakra hordja azokat a gyerek, és persze attól is, hogy a családi költségvetésből hány párra telik.

Pénztárcától függetlenül a következő cipőfajtákat mindenképpen be kell szerezni, sajnos bizonyos típusokat évente többször is: otthoni papucs, átmeneti cipő, szandál, téli (hó)csizma, sportcipő, gumicsizma, strandpapucs.

Sok gyerek jár különórákra, ezért szükség lehet például balettcipőre, sícipőre vagy lovaglócsizmára. Az óvodában még benti váltócipőt is kérnek.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019