Hogyan könnyítheted meg a válást a gyerekek számára?

Bolla Gitta
Írta: ,

Egy válás a szülőknek sem könnyű, de mit tehetünk annak érdekében, hogy a gyerekeket a lehető legjobban megkíméljük ebben a nehéz időszakban? Olvasóink osztják meg a saját tapasztalataikat – ki a gyerek, ki a felnőtt szemszögéből!

 

Szonja (28), grafikus

„Életem legrosszabb élménye volt, amikor 15 éves koromban elváltak a szüleim, édesapámmal pedig azóta sem lett jó a viszonyom. Szerintem az lenne a fontos – bármilyen nehéz is –, hogy mindkét szülő korrektül viselkedjen a másikkal és a gyerekkel is, ne egymás kicsinálása legyen a fontos.

Arra kell törekedni, hogy a szétválás a lehető legkevesebb szenvedéssel történjen meg, és tudatosítani kell, hogy bár a szülők külön utakon folytatják, a kapcsolatuk mégis életünk végéig kitart a gyerekkel és így egymással is.”

Andi (43), építész

„Egy gyermek számára szülei válása komoly érzelmi sokk. Szüleim válása szomorú emlékeket ébreszt bennem, ám szerencsére hamar túl tudtam tenni magam rajta.

Mint számtalan szívfájdalomra, erre is a szeretet a gyógyír. Mindig éreztem, hogy mindketten szeretnek, rengeteg törődést kaptam tőlük.

A másik fontos dolog, hogy soha nem mondtak rosszat egymásról, mindvégig megmaradtak tisztelettel egymás iránt, így egyikükben sem kellett csalódnom.”

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019