Ha ezt Angelina Jolie tudta volna...

bien.hu
Írta: ,
Ha ezt Angelina Jolie tudta volna...
...talán nem feküdt volna kés alá kislánya, Shiloh születésekor. A fájdalmak elkerülésében bízva sokan eljátszanak a császármetszés gondolatával. De van erre jobb és kockázatmentes megoldás is!
Bizony a celeb-anyukák, mint Victoria Beckham és Claudia Schiffer, előszeretettel választják a csöppet sem veszélytelen műtétet. A császármetszés 8-10 -szer kockázatosabb a természetes szülésnél, ráadásul sokkal lassabban regenerálódsz utána. A babád világra hozatala ma már lehet kevésbé fájdalmas és kimerítő, mint néhány évvel ezelőtt- erről mesél két csöppség boldog anyukája, T. Claudia Kecskemétről, aki elárulja, milyen eszközt „vetett be”, hogy megkönnyítse saját és kislánya dolgát a szülőszobában.
Két gyermekem van, Zsombor és Panna. Mindkettőjüket természetes úton szültem meg, de érkezésük között nagy volt a különbség. Az első szülésem spontán indult, a második nem, mert a 36. héten nem festettek túl vidám képet a ctg-s (a baba mozgás közbeni szívhangját és a méhösszehúzódásokat figyelő vizsgálat) eredményeim. A 30. héten már nyitva volt a méhszáj, ezért onnantól feküdnöm kellett, egyáltalán nem kelhettem fel, és semmit nem emelhettem, beleértve az akkor kétéves kisfiamat. Eléggé megviselt, főleg lelkileg. Ráadásul, öt héten át jósló fájásaim voltak, s amikor a 37. héten bementem a kórházba, az orvosok nem vártak tovább, megindították a szülést. Hál’istennek, amilyen ijesztően indult, olyan jól alakult minden, szűk két órán belül már a karomban tartottam Pannát.   Nem sokat „teketóriázott” a pici lány! A kisfiad is ilyen gyorsan érkezett?   Nem, vele sokkal tovább tartott a szülés. A vajúdási szakasznak két fázisa volt; itthon indult délután kettőkor, majd a kórházban folytatódott este kilenctől másnap reggel hét óráig, kétperces fájásokkal. Az ő érkezését megszenvedtem. Hiába sejtettek nehézségeket a leletek Panna érkezése előtt, ő könnyebben megszületett. Egészen biztos vagyok abban, hogy ebben a Dianatalnak is szerepe van, pedig eleinte nem nagyon hittem a dologban.   Honnan tudtál a gél létezéséről?   Édesanyám az egészségügyben dolgozik, ő javasolta, hogy a második szülésnél próbáljam ki. Nem gondoltam, hogy ennyire sokat számít a használata, el nem tudtam képzelni, hogy egy szülészeti gél valóban segíthet a babának. Megkérdeztem az orvosom, és ő azt mondta, jó ötletnek tartja, ezért hosszas hezitálás után az utolsó hetekben beadtam a derekam, szerencsére.
  Sokan mondják, hogy a második szülés általában könnyebb, mint az első, na de ennyivel? Tíz órát vajúdtam az egyik babával, a másikkal pedig összesen másfél órát vett igénybe a szülés, kizárt, hogy a gél nélkül ilyen óriási különbség lett volna. Az orvosom is ugyanezt mondta, aki tudja, látta, milyen volt az első szülésem Zsomborral.   A szülésnek mely fázisában kaptad meg a Dianatalt?   A rossz szívhangok miatt, és mert kevés volt a magzatvíz, mesterségesen megindították a szülést. Burokrepesztést csináltak, ezután kaptam meg az első adag Dianatalt, este hat órakor. Negyed nyolc körül mondtam az orvosomnak, hogy úgy érzem, Panka hamarosan megérkezik. Megvizsgált, megkaptam a második adag Dianatalt - hozzáteszem, a csomagban lévő három adagból csak kettőre volt szükségem, a harmadikhoz hozzá sem nyúltunk - és azt mondta, még legalább egy óra. Ahogy kiment, szóltam a szülésznőnek, hogy én bizony úgy érzem, itt az idő. Megnézett és már kiáltott is az orvosnak, hogy forduljon vissza, mert szülünk. Egy perc alatt eltűnt a méhszáj, szó szerint! Maga a kitolás mindkét gyereknél könnyen ment, de Panna gyorsabb volt, mint a bátyja, és sokkal jobban csúszott.   Szülés után milyen hamar regenerálódtál?   Nagyon hamar, egy-két nap alatt teljesen rendbejöttem. A lányom születése után nem sokkal az egyik barátnőm is szült, ugyanannál az orvosnál, ő is Dianatallal, hozzám hasonlóan könnyen és komplikációk nélkül. A fiam és a lányom születése között számomra az volt az igazán szembetűnő különbség, hogy Pannánál egyik percről a másikra eltűnt a méhszáj, és a kicsi pillanatok alatt átjutott a szülőcsatornán még úgy is, hogy 600 grammal többet nyomott, mint amennyit az orvosok a születése napján megjósoltak. Olyan gyorsan regenerálódtam, hogy a harmadik napon már úgy éreztem magam, mintha nem is szültem volna.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!