Ha ezeket teszed, nem lesz önbizalma a gyermekednek

Balatoni Dóra
Írta: ,

A túlzott aggódástól vagy az irreális elvárásoktól gyermekünknek csökkenhet az önbecsülése, észrevétlenül is elveszítheti önbizalmát, amely számtalan módon megmutatkozhat. Észreveheted rajta, hogy túlságosan visszahúzódó lesz, nem beszélget és nem barátkozik másokkal, inkább elvonul és csendben egyedül játszik. Hogy ezt ne történjen meg, most megnézzük, mi az, amit érdemes elkerülnöd a gyermeknevelés során, ha azt szeretnéd, hogy legyen önbizalma a kicsinek!

Megjegyzéseket teszel a saját külsődre Kép forrása: blmommy.com

Ha azt látja és hallja a gyermeked, hogy nem vagy elégedett önmagaddal, folyton szapulod a külsődet, állandóan panaszkodsz, hogy megint felszedtél egy-két plusz kilót, akkor előbb-utóbb ő is csak a hibákat fogja keresni önmagában.

Mutass neki pozitív énképet, tanítsd meg arra, hogy értékelje azt, amije van.

Ne csak a külsőségek számítsanak, érd el azt, hogy értékelni tudja a belső tulajdonságokat. Tudasd vele, hogy az egészség és a boldogság a legfontosabb és nem az számít, ki hogyan néz ki.

Irreális elvárásokat támasztasz vele szemben Kép forrása: sarah-bethphoto.com

Igazán büszke lehetsz arra, ha a gyermeked jó jegyeket hoz haza az iskolából, ám akkor sincs tragédia, ha nem ő az osztály legjobb tanulója.

Nem szabad irreális elvárásokat támasztanod vele szemben, nem követelheted tőle azt, hogy minden osztályzata ötös legyen.

Ha azt látja, nem tud megfelelni neked, akkor egy idő után feladja, nem is próbálkozik többé és az önbizalma a béka feneke alá süllyed.

Próbálj inkább a pozitívumokra koncentrálni, ha jól megy neki egy sportág, bátorítsd, ha pedig folyamatosan rosszul teljesít az iskolában, próbáljatok megoldást találni, vidd el őt különtanárhoz vagy tölts vele több időt, segíts neki a tanulásban.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019