Gyermekszépségversenyek nagyító alatt – Valóban olyan ártalmasak?

Bodnár Alexa
Írta: ,

Amerikában egyre több reality show-val egybekötött gyerekszépségverseny fut a csatornákon, de nálunk is rendeznek hasonló versenyeket a kicsiknek, sőt még kisbabáknak is. Szerencsére itthon még nem nagyon kell tartani attól, hogy ezeken a versenyeken minifelnőtté alakított gyerekek küzdenek meg egymással, de mindenféleképpen jól át kell gondolni, hogy indítsuk-e csemeténket egy ilyen megmérettetésen. A szakemberek szerint ugyanis nem minden gyereknek való ez a fajta rivaldafény, és sajnos a kicsik maguktól nem tudják feldolgozni az esetleges győzelmet, sikert, de a sikertelenséget sem.

A bármire képes szülők

Bartalovics Ildikó, a Little Miss Hungary versenyigazgatója több mint 14 éve foglalkozik gyermek szépségversenyek szervezésével. Nemzetközi versenyeken is zsűrizik, illetve felkészíti azokat gyermekeket, akik Magyarországot képviselik ezeken a megmérettetéseken.

Általában 50-60 gyermek vesz részt egy-egy szépségversenyen, idén összesen 8 gyermekszépségversenyt szerveztünk a számukra. Az elmúlt évek alatt rengeteg mindent megtapasztaltam; a gyerekek többségében nagyon élvezik ezeket a versenyeket, de sajnos vannak szinte fanatikus szülők, akik bármire képesek a gyerekük győzelméért” – meséli Bartalovics Ildikó.

Véleménye szerint azok a gyerekek, akik elindulnak ezeken a versenyeken, a legtöbbször sokkal több önbizalommal mennek haza, mint ahogy érkeztek.

Kép forrása: Little Miss Hungary Gyermekszépségverseny

Nálunk például minden kislány kap koronát, mert nem szeretnénk, ha bárki is vesztesnek érezné magát. A gyermekszépségversenyt folyamatos támadások érik, pedig a gyerekek részére csodálatos élményt jelent mindaddig, amíg a szülő játékként kezeli. Ha kudarcként éli meg, hogy gyermeke nem nyert, akkor a kislány ténylegesen sérülhet.”

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019