Gyermekprostitúció – Hihetetlen tények és számok

Nagy Niki
Írta: ,

A gyermekprostitúció szó hallatán az ember szíve összeszorul: tinédzser korú gyerekek esnek áldozatul a bűnszervezeteknek, vagy a rossz otthoni körülmények miatt önként választják ezt az utat egy "jobb" élet reményében. Tehetetlenség jellemzi a gyermekprostitúció elleni harcot, miközben a statisztikai adatok még mindig megdöbbentőek.

50-70 prostituált évente

A veszély közelebb van, mint bárki gondolná: az Európai Parlament felmérése alapján Európában 7400 milliárd forintos bevételt termel az emberkereskedelem. 

Körülbelül 270 ezren szexuális kizsákmányolás áldozatai az ilyen módon „alkalmazott” munkások közül.

Magyarországon átlagosan 50-70 kiskorú prostituáltra bukkannak évente.

Kényszerített és szabadon választott gyermekprostitúció

A szabadon választott prostitúció áldozata egy jobb élet reményében, könnyű keresetért fordul ilyen megoldás felé, míg van, aki akaratán kívül, a körülmények áldozatává válva kerül bele a mókuskerékbe.

Azok, akik külföldre indulnak munkát vállalni ellenőrizetlen körülmények közé, fokozottan ki vannak téve a veszélynek.

Az, hogy mára az internet szinte már bárhonnan elérhető és nap mint nap használjuk, nagyban megkönnyíti az emberkereskedők munkáját, hiszen így lényegesen könnyebb eljutni a fiatalokhoz, mint élőben, szemtől szemben.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019