A gyerekkor 5 legszebb szertartása

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A szertartások nagy jelentőséggel és erővel bírnak, és végigkísérik az életünket. Ez talán nem mindig tudatosul bennünk, azt viszont érezzük, hogy biztonságot adnak számunkra. A felkelésnek, a születésnapi gyertya elfújásának, az esti meseolvasásnak rítusa van. Rendszert és ünnepélyességet hoznak mindennapjainkba. Szertartások nélkül képtelenek lennénk létezni, ez érvényes a családi életünkre, a barátságainkra, a munkánkra és a napi feladatainkra.

Szertartások

A szertartások meghatározott sorrendet követnek, és sémákra épülnek.

Bizonyos viselkedésmódok ismétlődnek, például a születésnapi tortára gyertya kerül, amit az ünnepelt elfúj, közben elmondja magában a kívánságát, majd szeretteivel együtt ünnepel.

Vagy esténként a szülő fürdetés után mesét olvas a gyereknek, majd eloltja a lámpát, kimegy a szobából, és a gyerek elalszik.

A szertartásokat sokszor gyakoroljuk, és egy idő után már öntudatlanul követjük őket. Nem sok logika van bennük, inkább azáltal nyernek értelmet, hogy elismerjük és követjük őket. Örömet okoznak nekünk, összetartják kapcsolatainkat.

A gyerekekkel elfogadtatják a szabályokat, és erősítik identitásukat. Csökkentik a neveléssel járó feszültséget.

Reggelek

Ha a gyerek nem felriadás után, reggeli nélkül, rohamléptekben távozik otthonról, hanem meghitt kis szertartásokkal kezdi a napját, akkor a lelkében létrejövő nyugalom és biztonságérzet egész nap vele marad.

A reggeli felkelés az átmenet szertartása.

Búcsút kell venni az éjszakától, és bele kell lépni az új napba.

A lágy ébresztő dallamok fokozatosan beleszűrődnek az utolsó álomba. A kedveskedő odabújás, a puszilgatás, egy dal, egy vers segít abban, hogy a nap vidáman, kapkodás nélkül induljon el.

A gyereket az is megnevetteti, ha egy plüss állatot veszel a kezedbe, aki megcsiklandozza a gyereket, és közben mond is neki valamit.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019