Ezzel erősíted a gyerekben a rossz szokásokat

Kovács Andrea
Írta: ,
Ezzel erősíted a gyerekben a rossz szokásokat

Természetes dolog, hogy a gyerek azt a viselkedésmintát másolja, amit a szüleinél lát – ahhoz nagyon el kell rontanod valamit, hogy kifejezetten a tőled tanult minta ellen menjen. Vannak azonban olyan apróságok, amelyek nem tűnnek nagy ügynek, mégis megmérgezheted vele a gyermek viselkedését.

Mentségek Kép forrása: imgend.com

Csak gyerek még.”, „Mind hisztis ilyenkor.”, „Majd kinövi!” – ismerősek? A szülők általában az ilyen kifogásokkal szokták mentegetni az egyébként igazi rosszcsont gyereküket.

Ha te is ezt teszed, ahelyett, hogy valóban nevelnéd a kicsit, előbb-utóbb annyira el lesz kapatva, hogy onnan már nagyon nehéz lesz visszahozni.

Persze nem várhatod el a gyerektől, hogy mindig kisangyal legyen, és azt sem, hogy úgy viselkedjen, mint egy felnőtt, de azért értelmes határokon belül kell tartani azt, hogy meddig engeded elmenni.

Következetlenség

A gyerekneveléshez szigorú szabályok kellenek – na nem feltétlenül a gyereknek, sokkal inkább neked!

Ha valamit megtiltasz a csemetédnek (mondjuk aznap nem ehet több édességet), egy kiadós hiszti után azonban visszavonod a kijelentést, és mégis engedsz neki, az nagyon rosszat tesz a személyiségfejlődésének.

Erősíti benne azt a hitet, hogy ha hisztizik, mindent megkaphat, ezért később is ezzel akar majd elérni mindent.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv