Fiús anyuka vagy? Tanácsok egy pszichológustól

Zabolai Margit
Írta: ,
Fiús anyuka vagy? Tanácsok egy pszichológustól

Kép forrása: latanni/depositphotos.com

Az alábbi tanácsokat pszichológusok kifejezetten fiús anyukáknak állították össze, a legtöbbjüket azért, hogy segíthessenek a fiú gyermeknek kifejezni az érzelmeit. A legjobban azonban te ismered a gyerekedet, ezért biztosan lesz olyan tanács, amelyikről tudod, hogy nála nem működne, és talán olyan is, amelyikről azt gondolod, akár a lányodnak is segíthet. Te tudod a legjobban, mire van szüksége a gyerekednek, de némelyik ötlet jó kiindulópont lehet.

Nem másik bolygóról jött Kép forrása: unsplash.com

És ami talán a legfontosabb: ne feledd, hogy a fiad sem egy másik bolygóról érkezett. Pszichológusok százai kutatták már az anya-gyerek kapcsolatot, és azt, hogy mennyivel könnyebb vagy nehezebb a fiúknak és lányoknak az anyjukkal azonosulni. 

De az igazság mégis csak az, hogy nálad jobban senki nem ismeri a gyerekedet, és akár fiúnak, akár lánynak született, mindig benned fog megbízni a legjobban.

A düh vagy a harag a fiú – és néha a lány – gyerekeket is agresszióra sarkalhatja, például tenyérrel az asztalra csapnak, vagy eldobják, ami a kezükben van. A legtöbb szülő számára ez nagyon ijesztő jelenség lehet, de a pszichológusok megnyugtatnak: amíg a gyerek nem tesz kárt magában vagy másokban, addig nem kell különösebben aggódni. 

Van úgy, hogy ez a legegyszerűbb módja az érzelmek kifejezésének, és addig, amíg a kicsinek ez segít megnyugodni, és nem árt vele senkinek, nincs is baj. A legfontosabb, hogy idővel majd rávezesd, más módja is van az indulatok megélésének.
Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!