Ezért készítsünk adventi naptárat a gyerekkel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az adventi naptár manapság sok esetben hétköznapi árucikké vált, de szerencsére a saját készítésű megoldások még mindig tartják az ünnepi mivoltjukat. Mai cikkünkben utánajártunk, milyen megoldásokkal érdemes barátkozni, és hogy miért jó, ha a gyerekek is aktívan kiveszik a részüket a várakozásból.

A kicsik örülnek a meglepetésnek

Az egészesen kicsi gyermekek még nem igazán értik az adventi naptár lényegét, de azt egész biztosan értékelik, hogy karácsonyig mindennap kaphatnak egy kedves meglepetést.

Érdemes már fiatal korban elkezdeni a naptár megismertetését a csemetékkel, mert a későbbiekben könnyebb lesz ily módon fenntartani az érdeklődésüket.

Egyúttal a gyermekek számára különleges élménnyé tehetjük a várakozást már jóval azelőtt, hogy pontosan tisztába kerülnének azzal, mi is pontosan a karácsony lényege.

A kisgyermekeknek válasszunk olyan adventi naptárt, amibe nagyobb játékokat is elrejthetünk, így hosszabb időre leköthetjük és egészségesebb formában a figyelmüket, mint egy darab csokival.

Persze, alkalmanként utóbbi is belefér, de a kézzel fogható meglepetések izgalmasabbak lehetnek.

Változatosabb játékok a nagyobbaknak

A nagyobbak számára már sokkal változatosabb játékokkal készülhetünk, hiszen nem kell attól tartani, hogy az apró elemeket lenyelik.

Egyrészt kaphatnak olyan meglepetéseket, amik kapcsolódnak a karácsonyhoz, pl.

hógömböt, csengőt, témába vágó, miniatűr mesekönyvet, színezőt.

Jelképes formában ajándékozhatunk élményt, pl. egy finom falat társaságában beletehetünk egy könnyű aprósütemény receptet az egyik ablakba, és a csemetével készíthetünk közösen édességet, de mozi- színházjeggyel is meglephetjük.

Mindenki jól ismeri saját gyermekét, pontosan tudja, minek örülne a legjobban, de az adventi naptár kiváló lehetőség arra, hogy rávezessük a csemetéket, nem csupán a tárgyi ajándékok lehetnek izgalmasak, sőt, az élmények adott esetben sokkal felemelőbbek.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019