Ezeket ne rontsd el szülőként az iskolakezdéskor

Írta: ,

Beköszöntött a szeptember, így nem csoda, hogy a gyermekes családok gondolatai jórészt az iskola körül forognak. A rengeteg teendő nagy terhet tesz a szülők vállára és állandó kétségeket szül, emellett azzal az illúzióval jár, hogy valamit biztosan elrontunk. Pedig ha a most következő 7 dologra kellő figyelmet fordítunk, nem történhet nagy baj!

Ne gondold azt, hogy ez csak neked nehéz Kép forrása: trendhunter.com

1/7 Ne gondold azt, hogy ez csak neked nehéz

Kétségtelen, hogy az iskolakezdés általában komoly anyagi teher a családi költségvetésre, s emiatt a legtöbb szülő frusztrálva érzi magát, de ne felejtsük el, hogy a gyerkőcnek sem olyan könnyű ez az időszak – persze neki más okból.

Gondolj csak bele, neked is milyen rossz volt gyerekkorodban, amikor a gondtalan és izgalmas nyári szünet után újra korán kellett kelned, és vissza kellett csöppenned az iskolapadba, na meg a szürke hétköznapokba. Az elsős gyerekek helyzete ráadásul különlegesen nehéz, hiszen ők most teljesen új feladatok elé néznek, ami valljuk be, nagyon ijesztő lehet.

Ne küldd el, ha szeretne valamit mondani

2/7 Ne küldd el, ha szeretne valamit mondani

Jóllehet a mindennapi gondok és a munka-háztartás-család triumvirátus mellett nem mindig könnyű huszadszorra is meghallgatni csemeténk legújabb történéseit, mégis tudatosítanunk kell magunkban, hogy nagyon fontos időt szánnunk erre – bármennyire fáradtak is vagyunk.

Ez pedig igaz a legjelentéktelenebb dolgokra is, hiszen a kicsi így tanulja meg, hogy ha valami problémája van, akkor nyugodtan hozzád fordulhat vele.