Ezeket ne rontsd el szülőként az iskolakezdéskor

Kató Iringó
Írta: ,

Beköszöntött a szeptember, így nem csoda, hogy a gyermekes családok gondolatai jórészt az iskola körül forognak. A rengeteg teendő nagy terhet tesz a szülők vállára és állandó kétségeket szül, emellett azzal az illúzióval jár, hogy valamit biztosan elrontunk. Pedig ha a most következő 7 dologra kellő figyelmet fordítunk, nem történhet nagy baj!

Ne gondold azt, hogy ez csak neked nehéz Kép forrása: trendhunter.com

Kétségtelen, hogy az iskolakezdés általában komoly anyagi teher a családi költségvetésre, s emiatt a legtöbb szülő frusztrálva érzi magát, de ne felejtsük el, hogy a gyerkőcnek sem olyan könnyű ez az időszak – persze neki más okból.

Gondolj csak bele, neked is milyen rossz volt gyerekkorodban, amikor a gondtalan és izgalmas nyári szünet után újra korán kellett kelned, és vissza kellett csöppenned az iskolapadba, na meg a szürke hétköznapokba. Az elsős gyerekek helyzete ráadásul különlegesen nehéz, hiszen ők most teljesen új feladatok elé néznek, ami valljuk be, nagyon ijesztő lehet.

Ne küldd el, ha szeretne valamit mondani

Jóllehet a mindennapi gondok és a munka-háztartás-család triumvirátus mellett nem mindig könnyű huszadszorra is meghallgatni csemeténk legújabb történéseit, mégis tudatosítanunk kell magunkban, hogy nagyon fontos időt szánnunk erre – bármennyire fáradtak is vagyunk.

Ez pedig igaz a legjelentéktelenebb dolgokra is, hiszen a kicsi így tanulja meg, hogy ha valami problémája van, akkor nyugodtan hozzád fordulhat vele.