Ez az oka annak, hogy az introvertált-extrovertált párosokból lesznek a legjobb szülők

Szirák Viki
Írta: ,
Ez az oka annak, hogy az introvertált-extrovertált párosokból lesznek a legjobb szülők

Kép forrása: bondart/depositphotos.com

Amikor egy extrovertált és egy introvertált ember egymásba szeret, izgalmas kaland veszi kezdetét. Ha képesek a nyílt kommunikációra, és törekednek egymás megértésére, nagyon szuper párost tud alkotni ez a két eltérő személyiségtípus; és nem véletlenül mondják, hogy nagyon jó szülő válik belőlük. Most eláruljuk, pontosan miért!

A két személyiségtípus teljesen eltérően reagálja le a kényes szituációkat, így a gyerekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy mindkét világot megismerjék.

Egy introvertált személyre jellemző, hogy szereti elkötelezni magát egyetlen dolog mellett, és ebbe mélyen bele is ássa magát. Vagyis ha van egy hobbi, amit imád, akkor azt alaposan ki is tanulja.

Ezzel szemben egy extrovertált ember több dologban is szereti kipróbálni magát, és fontosabbnak tartja magát az élményt, mint azt, minden részletet megtudjon róla.

Ez pedig azt jelenti, hogy a gyerekek mindkét szituációban kipróbálhatják magukat, és eldönthetik, melyik áll közelebb hozzájuk!

Az introvertált típusok sokszor szívesebben maradnak otthon olvasgatni, mint hogy egy hatalmas társaságban szórakozzanak. Szülőként ezzel olyan példát mutat a gyerekeiknek, ami azt jelzi feléjük, hogy teljesen rendben van, ha időnként szeretnének egyedül lenni, és nyugalomra, feltöltődésre koncentrálni.

Az extrovertált személyek pedig igazi energiabombák, imádják a társaságot, és összehozzák a családot.

Ők arra motiválják a gyermekeket, hogy bátran nyissanak mások felé, fejlesszék a kommunikációs készségeket, és ne ijedjenek meg a társasági eseményektől.

Ennek hatására megtanulják, hogy milyen klassz időnként egyedül lenni, ahogy azt is, miért érdemes felnőttként a szociális kapcsolatokra fókuszálni.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján