Érdemes már most lefoglalni a nyári tábort a gyermeknek

Bodnár Alexa
Írta: ,

Az idei évben elsősorban a kaland- és sporttáborokat keresik a szülők és gyerekek, de egyre többen keresik a katonai táborokat is. A legdrágább táborok több mint kétszázezer forintba, a legolcsóbbak alig több mint tízezer forintba kerülnek, derült ki a Táborfigyelő felméréséből.

Az országos átlagár egy ott alvós tábor esetében az idei esztendőben 40 000 - 45 000 forint közé esik, míg a napközis táborok esetében 25 000 - 30 000 forint díjat kérnek el a táborszervezők. Az árak szórása óriási: a jelenleg elérhető legdrágább tábor egy szuperintenzív anyanyelvi angol tábor, melynek díja 219 000 forint egy turnusra. A legkedvezőbb árfekvésű tábor egy művészeti tábor Bács-Kiskun megyében, ahol öt művészeti ág közül választhatnak egyet a gyermekek: zene (gitár), kézművesség, néptánc, színház, média – itt egy turnus ára 12 000 forint, míg az egyik legnépszerűbb kalandtábor is 22 000 forintért foglalható Velencén.

Közel hatvan százaléka a szülőknek ott alvós tábort keres gyermekének, míg a napközis táborokat valamivel több, mint negyven százalék keresi. Napközis táborokat leginkább a nagyvárosokban lehet találni, Budapest ezen a területen kiemelkedik, míg az ott alvós táborok elsőszámú célterülete az ország nyugati felén Veszprém és Zala megye, míg keleten Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye.

A felmérés szerint a táborozó gyerekek életkorát tekintve tovább folytatódik a 2016-ban is látható tendencia, miszerint jelentősen eltolódtak az arányok. Míg 2012-ben a legfiatalabb táborozók átlagéletkora öt év volt, addig a tavalyi és az idei esztendőben is látható, hogy már két-három éves gyermekeket is beíratnak a szülők napközis táborokba. A leggyakrabban táborozó korosztály a 10-13 éves gyerekek, ők az összlétszám felét teszik ki.

Minél előbb foglaljuk le a nyári tábort a gyermeknek, annál jobb, Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője szerint.

– Az idén a tavalyi árakhoz képest 20%-kal drágultak a táborok, azonban bevezettek egy úgynevezett előfoglalási kedvezményt, amellyel lehet ezen az áron spórolni. Az anyagi része mellett pedig azért éri meg már akár most foglalni, mert még szinte bármelyik táborban lesz hely, de ez május végére, június elejére már nem így lesz – magyarázta Tóth Béla. Tábort találni június, július, sőt még augusztus hónapban is lehet, de már jelentősen kevesebb hely közül választhatunk, és lehet, hogy az ár-érték arány sem lesz túl kedvező.

– Tábort foglalni manapság már olyan, mint a nyaralást szervezni: érdemes ébernek lenni, minél előbb bejelentkezni, akár hónapokkal korábban is. Nem éri meg az utolsó pillanatra hagyni a döntést – mondta az ügyvezető.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019